Jordgubbssallad

Jordgubbssallad

 

Dagens jordgubbsrecept är en sallad som passar utmärkt till grillat kött. Receptet kommer från Gunnarshögs gård på Österlen.

Ingredienser till 4 personer

250 gr jordgubbar
150 gr babyspenat
1/2 rödlök
100 gr fetaost
1 tsk flingsalt
1 krm nymalen svartpeppar

Dressing

3 msk kallpressad rapsolja
1 msk balsamvinäger

Gör så här: Skölj och snoppa jordgubbarna och skär dem i skivor.
Skölj och torka spenaten.
Skala och strimla rödlöken fint.
Varva spenat och jordgubbar på ett fat.
Strö över rödlöken och den smulade fetaosten.
Tillsätt flingsalt och svartpeppar.
Vispa ihop dressingen och häll över salladen och blanda noggrant.
Servera genast.

Print Friendly

, , , ,

No comments yet.

Kommentera