Jordgubbs- och rabarberpaj

jordgubgrabarberpaj

I denna paj lägger vi jordgubbar och rabarber. Men det går naturligtvis att lägga i nästan vilka frukter som helst. Senast min dotter gjorde paj tillsatte hon utöver jordgubbar och rabarber även björnbär och äpple, jätte gott! Hon valde då att inte blanda bären med varandra utan lägga dem i var sin del.

Ibland när vi vill variera oss så smular vi i mandelmassa i degen som då blir då lite knäckigare.

Ingredienser

Pajdegen:
3 dl mjöl
1 dl socker
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk salt
175 gr smält smör

1 liter jordgubbar
2-3 stjälkar rabarber
1 dl socker

Blanda de torra ingredienserna till degen, tillsätt det smälta smöret. Smula eventuellt i mandelmassa. Klä en pajform med degen. Lämna lite pajdeg att smula över frukten. Lägg i bären och sockra. Mängden socker kan variera lite beroende på hur sura bären är. Smula över den sista pajdegen. Grädda i ugn (200° i varmluftsugn, annars 225°) under 20 minuter.

Servera med vaniljsås, glass eller vispgrädde.

Print Friendly

, , , , ,

No comments yet.

Kommentera