Inspiration på vårmat från Arlaköket

Äntligen är våren på intågande!

Foto: Matilda Lindeblad/Arla Köket

Foto: Matilda Lindeblad/Arla Köket

Våren är på väg och med den massor av god mat. Dagligen händer det något i naturen så här års. Men det är inte bara blommor och blad som är på intågande, utan också alla underbara vårprimörer. Snart kan vi plocka nässlor, ramslök, rabarber, sparris och så mycket annat gott som naturen har att ge.

En av de helger som inleder ”vårfirandet” är påsken. Ägg i alla dess former ska inmundigas, och kanske lite sill. Lamm hör också påsken till. Inför julen så fullkomligt översvämmas bokhandlarna och även i viss mån mataffärerna med kokböcker med recept på julmat. Men påskmaten är inte alls lika välrepresenterad.

Men den nya kokboken Vårmat från Arla köket, (Bonnier Fakta, 2014) har ett helt kapitel tillägnat påskmat. Här kan man få inspiration på äggrätter, bröd, sill, lamm och påsktårtor.

Efter påskfirandet så ska det väl inte vara så svårt att hitta andra anledningar till att ha fest. Även då är Vårmat från Arla köket till hjälp. Många är recepten på bufférätter. Allt från smårätter, sallader och pajer till desserter och tårtor.

Foto: Matilda Lindeblad/Arla Köket

Foto: Matilda Lindeblad/Arla Köket

Kokboken innehåller även maträtter att äta till vardags. Genomgående är att rätterna är relativt lättlagade. Naturligtvis innehåller de alla (förutom den obligatoriska ingrediensen från Arla) ingredienser som är typiska för våren. Som exempel kan nämnas rabarberkyckling, en kycklingrätt med härig syrlig rabarber som tillagas tillsammans med söt honung och grädde. Det låter väldigt gott tycker jag!

 

 

 

Print Friendly

, , , ,

No comments yet.

Kommentera