Från Rutiga familjekokboken, (Massolit förlag, 2016), kommer detta recept på läcker indisk räkgryta. Recepten i kokboken är lätta att följa och de tar mellan 15-30 minuter att tillaga. Här finns massor av recept för hela familjen och för dagens alla måltider.
Vacker gul rätt med spännande smak. Om barnen är små kan det vara lämpligt att skära räkorna i mindre bitar före serveringen.
4 portioner
1 kg frysta räkor med skal (eller 500 g skalade räkor)
½ zucchini
10 cm purjolök
1 msk olja
1 tsk koriander
½ tsk gurkmeja
½ paprikapulver
½ tsk spiskummin
¾ tsk salt
1 dl vatten
2 dl matyoghurt
SERVERINGSFÖRSLAG:
basmatiris
kokt broccoli
1. Tina och skala räkorna
2. Skölj och skär zucchinin i små bitar. Skölj och strimla purjolöken fint.
3. Hetta upp oljan i en panna. Lägg i grönsakerna och kryddorna och fräs på medelvärme i ca 5 minuter. Tillsätt vattnet och låt puttra ytterligare några minuter.
4. Mixa grönsaksfräset till önskad konsistens eller låt bli att göra det om du vill ha hela bitar i såsen.
5. Häll åter de mixade grönsakerna i pannan. Tillsätt yoghurten och hetta upp. Lägg i räkorna strax före servering.
No comments yet.