Hannus magiska jul – en sann inspirationskälla!

hannusjulNär den mörka, gråa november börjar närma sig sitt slut kommer det äntligen in lite ljus i våra hem igen. 1:a advent är alltid lika välkommet med adventsljusstakar, glögg, saffransbullar och annat gott. Hannu Sarenströms senaste alster Hannus magiska jul, (Norstedt, 2015) är verkligen en bok att njuta av framför brasan och bara känna hemtrevnaden och jullängtan komma krypande. Hannu lotsar oss med säker hand genom hela december månad ända fram till tjugondag Knut.

Här finns massor av recept på allt man kan baka till jul. Vad sägs till exempel om citronpepparkakor, tran- och blåbärskakor, olika chokladmättade mjuka kakor eller kanelfyllda skorpor? Eller varför inte baka vörtbröd eller knäckebröd till julbordet? Allt hinner man naturligtvis inte baka, och kanske är det så att det svåra är att välja bland alla goda recept.

Sedan följer det allehanda recept på allt som hör julen till. Kål i massor. Revben, köttbullar och skinka som är ett måste. Och vad vore väl julen utan gravad lax och sill? Allt hittar du här i Hannus magiska jul.

Varför inte göra som Hannu gör, pynta din soffa med massor av julfiltar och kuddar. Jultextilier som bara är framme under en månad och som ger färg och stämning åt rummet. Även Hannu Sarenströms fotografier på blomsterarrangemangen är vackra och inspirerande. Amaryllis i långa banor, planterade i avlånga krukor, ensamma i en stor rund kruka eller som snittblommor i en stor vas.

Detta är verkligen en stämningsfull bok med gott om julinspiration nu när vi behöver det som mest!

 

Print Friendly

, , ,

No comments yet.

Kommentera