Hamburger Gourmet

hamburger gourmetHamburger Gourmet (Pagina Förlags AB, 2013) är en hyllning till hamburgare av alla de slag. Detta är en samling av fantastiska recept som tar hamburgaren till nya höjder. I denna bok, med fantastiskt fotografi återfinns recept på allt från den ”enkla” traditionella hamburgaren till burgare som är gjorda av till exempel kyckling, fisk och quinoa.

Här finns ett recept för alla, från den inbitne köttälskaren till vegetarianen. Vad sägs till exempel om hamburgare med ankbröst och potatiskaka eller varför inte tillaga en burgare med hummer och mango. Varje recept anger vilken svårighetsgrad det har på en tregradig skala samt uppskattad tillagningstid.

Med instruktion om hur man bakar hamburgerbröd, gör olika såser och massor av olika tillbehör ger dessa 58 recept (varav 6 är dessertrecept) även den mest hängivne hamburgarälskaren inspiration och nya idéer. Här finns smakkombinationer som man inte kopplar ihop med  hamburgare som pilgrimsmusslor och kakao eller med nötkött, gåslever och mjuk pepparkaka.

I boken får vi även handfasta tips om hur man gör den perfekta burgaren, som t ex hur den ska stekas, vilka redskap man ska använda och hur man monterar en burgare bäst.

Så för den som älskar hamburgare och som vill ha lite ny inspiration så är denna bok bara att rekommendera.

Cab © Hachette Livre (Marabout)

Cab © Hachette Livre (Marabout)

Feta © Hachette Livre (Marabout)

Feta © Hachette Livre (Marabout)

 

 

Print Friendly

, , , , ,

No comments yet.

Kommentera