Gröna burgare är trenden för dagen

grönsburgareÄr du trött på att hamburgaren alltid ser lika dan ut? Kött med samma tillbehör gång efter annan. En som tröttnat är Martin Nordin. Han är reklamaren från Malmö som under några år lagt ut matbilder på instagram. Han har nu gjort sin kokboksdebut med boken Gröna burgare, (Bonnier Fakta, 2017).

Martin Nordin är inte vegetarian, men som många andra så försöker han dra ner på köttätandet. Han tycker mycket om att umgås med sina vänner över god mat, men vill inte stå ensam i köket inför en middag. Kanske är det en av anledningarna till att det blev en kokbok om just burgare. Var och en kan bygga sin burgare, välja de tillbehör man vill ha och hur mycket man vill ha. Det är också lätt för gästerna att bidra med en god sås eller andra tillbehör till burgarna. Och kanske har det faktum att han har många vänner som är vegetarianer bidragit till intresset för just gröna burgare.

Boken Gröna burgare innehåller 31 recept på burgare. Här finns allt från bönburgare, avocadoburgare och svampburgare till olika sorters ostburgare. Här finns recept på 4 sorters hamburgerbröd och en mängd recept på tillbehör. Hans sideorderrecept omfattar kålsallader, kolgrillad majs och friterade favoriter. Vill du pickla grönsaker så är det ingen konst. Följ grundreceptet på Martin Nordins majonnäs och smaksätt den efter behag. Behöver du inspiration så hittar du flera smaksättningar i boken. Eller varför inte göra en egen ketchup?

Martin Nordin vill med denna bok inspirera läsaren till att våga testa olika varianter för att sedan komma fram till en egen favorit.

 

Print Friendly

, , , ,

No comments yet.

Kommentera