Grillade räkor

grilladeräkor_edited-1

Detta recept på grillade räkor har jag fått från goda vänner från Gotland. Det är säkert drygt 15 år sedan de gav oss receptet när de besökte oss. Detta har vi varit tacksamma för under alla de år som gått sedan dess. Flera gånger per säsong grillar vi räkor och serverar som förrätt, det är fantastiskt gott, enkelt att göra och uppskattas alltid av familj och vänner.

Recept till 4 personer

500 gr frysta kokta räkor
2 msk vinäger
1 dl olja
1 msk citronolja eller lite citronsaft
1 pressad vitlök
vitpeppar

Lägg träspett i vatten så att de inte börjar brinna vid grillningen. Blanda marinaden och häll den över de tinade räkorna i en skål. Låt de ligga i marinaden under cirka 20-30 minuter. Trä räkorna på träspetten och grilla dem under cirka 10 minuter.

Om man vill variera sig och vill ha en lite mer asiatisk smak på räkorna gör istället följande marinad:

2 msk soja
2 msk sherry
0,5 dl olja
1 tsk sesamolja
1 tsk riven ingefära
1 pressad vitlök

Servera räkorna tillsammans med ett gott bröd och vitlökssås.

Print Friendly

, , , ,

No comments yet.

Kommentera