Grillade ostron är också gott!

Ostron_omslag1Ett väldigt gott och enkelt sätt att servera ostron på är att grilla dem.

Är du eller dina gäster nybörjare på ostron så är detta ett mycket bra alternativ. Gör som Maria Zihammou rekommenderar i den fantastiska ostronboken Svenska ostron – havets juveler, (av E Öhman, Å Dahlgren & E Larsson, Votum & Gullers förlag, 2015). Lägg ostronen i en gjutjärnspanna och smaksätt med vitlök, timjan och smör. Eller varför inte grilla ostronen direkt på grillen och servera dem med ett smaksatt smör.

Foto: Åsa Dahlgren

Foto: Åsa Dahlgren

 

Lägg ut ostronen på dubbelvikt aluminiumfolie och grilla dem på direkt värme i ca 5 minuter under lock. Servera med örtsmör.

ÖRTSMÖR MED SCHALOTTENLÖK
50 g smör
½ dl finhackade örter, t.ex. persilja och timjan
2 msk finhackad schalottenlök
salt och nymald svartpeppar
1 msk finhackad krasse
1 msk finhackad gräslök
1 liten fänkål

Blanda samman smöret med övriga ingredienser och servera som tillbehör på bordet till de nygrillade varma ostronen.

Tips från Maria Zihammou:
Man kan även smaksätta smöret med rostade fänkålsfrön och finhackad dill.

Foto: Åsa Dahlgren

Foto: Åsa Dahlgren

Mer om Svenska ostron – havets juveler hittar du här.

Är du intresserad av att äta ostronen råa? Missa inte Maria Zihammous fyra olika såser som alternativ till den pressade citronen.

Print Friendly

, , , , , ,

No comments yet.

Kommentera