Gin Gin Mule Punch

Om man ska ha middag med många gäster så passar det perfekt att ha en stor punch som välkomstdrink. Ordet punch betyder fem och det är antalet ingredienser som avses. En punch är en stor servering av drink som innehåller sprit, citrusjuice, sötma, kryddning och vatten. Den ska serveras i en STOR skål gärna garnerad med färska örter och skivad citrusfrukt.

En stor fördel med punch är att det går bra att förbereda den några timmar innan servering. Tänk bara på att om du har kolsyrade drycker i punchen så ska de hällas i precis innan serveringen, precis som isen och de färska örterna som bleknar om de ligger blandningen för länge.

Men se för allt i världen till att inte glömma hälla i den kolsyrade drickan! Jag var på en fest där just detta hände. Förutom att fördrinken tog slut betydligt snabbare än tänkt så fick drinken viss (oönskad?) effekt på gästerna!

punch1

Detta recept på Gin Gin Mule Punch kommer från Mathin Lundgrens Barmästarens manual, (Norstedts, 2014).

ca 12 serveringar

60 cl gin
36 cl limejuice
24 cl sockerlag
6 cl ingefärsjuice
96 cl sodavatten

Garnera punchen med skivad lime, mynta och ingefära.

I vår artikel om Barmästarens manual hittar du en video där Mathin Lundgren blandar drinken Master Your Style.

Print Friendly

, , , , , , ,

No comments yet.

Kommentera