Getost med en honungs- och apelsindressing

chevre

Ingredienser till 4 personer

4 skivor ljust bröd av baguettetyp
4 stycken 1 cm tjocka skivor getost
flytande honung
saft och rivet skal från 1 apelsin
1 tsk hackad färsk dragon
1 tsk hackad basilika
1 tsk hackad bladpersilja
1 msk rostade pinjenötter
sallad till servering

Lägg getosten på brödskivorna och ringla honung över osten.
Blanda ihop en dressing bestående av 1 dl honung, saft och skal från 1 apelsin och de hackade örterna.
Gratinera getosten i ugn med enbart överugnsvärme på tills de fått lite gyllenbrun färg.
Rosta pinjenötterna i het gjutjärnspanna.
Häll över honungsdressingen och pinjenötterna och servera med en sallad till.

Ett tips om man gör en liten sats är att tillaga getosten i mikrovågsugn. Cirka 45 sek – 1 min på hög effekt bör göra susen, men håll ett öga på osten så att den inte rinner bort!

 

Print Friendly

, , ,

No comments yet.

Lämna ett svar