Frukt- och nötkaka från slottsträdgården

Foto: Tomas Södergren

Foto: Tomas Södergren

I frukt- och nötkaka från slottsträdgården Ulriksdal kan du välja vad du vill ha. Nötterna kan vara cashewnötter, hasselnötter, pistagenötter eller mandel och den torkade frukten kan till exempel vara dadlar, fikon, tranbär, aprikoser eller russin. Ta det du tycker om! Mer lättlagat kan det knappast bli.

3 ägg
300 g blandade hela nötter
300 g torkad frukt
pumpakärnor

Värm ugnen till 175 grader.
Knäck äggen och vispa ihop dem.
Blanda ner nötter och frukt.
Häll ner smeten i en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter, med bakplåtspapper
i botten. Strö över pumpakärnor. Grädda ca 30 minuter i mitten av ugnen.
Skär i bitar när den kallnat.

BakatomslagReceptet kommer från boken Bakat från slottsträdgården Ulriksdal – tårtor, kakor och desserter av Katarina Nordgren (Bokförlaget Semic, 2015).

 

Print Friendly

, , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Kommentera