Fredagstips – Spagetti alle vongole

Här kommer ett perfekt tips på fredagsmiddag – spagetti alle vongole. Det är lika gott som enkelt. Receptet är hämtat ur kokboken Syditaliens kök och skafferi av Hannu Sarenström och Sanna Töringe, (Bonnier Fakta, 2014).

Foto: Hannu Sarenström

Foto: Hannu Sarenström

 

SPAGETTI MED VENUSMUSSLOR
SPAGETTI ALLE VONGOLE

Detta är ett av de mest kända italienska recepten. Jag älskar rätten och eftersom den är snabb att tillaga köper jag ofta vongole, venusmusslor, när jag hittar dem. Jag föredrar att laga musslorna in bianco, det vill säga utan tomater. Man sätter på spagetti och häller lite olivolja i en kastrull, hacka en vitlöksklyfta och låter den mjukna i oljan, häller på några matskedar vin, låter koka upp och slänger i musslorna. Rör runt, det tar bara några minuter så är det klart. Blanda med den färdigkokta heta spagettin, finhackad persilja, samt salt och peppar.

Print Friendly

, , , ,

No comments yet.

Kommentera