Räddningen i veckan – fläskkotletter med oregano

Flaskkotletter med oreganoOregano och tomat är gamla kompisar som gärna hänger ihop. Fläskkotletter med oregano är en lättlagad rätt som Eva på Österlenkryddor har delat med sig av. Det är en rätt som alltid har varit populär i hennes familj. Extra gott smakar det säkert när man odlat sin oregano själv, som Eva gjort!

4 personer

4 fläskkotletter
1 gul lök
1 burk krossade tomater
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 msk torkad oregano
salt och svartpeppar

  • Stek kotletterna i smör eller olja. Lägg dem åt sidan.
  • Hacka och bryn löken. Tillsätt tomaterna och fräs samman. Tillsätt grädde och oregano.
  • Smaka av med salt och svartpeppar. Lägg tillbaka kotletterna i såsen och låt puttra en stund.
  • Servera med pasta, ris eller potatis och en färgsprakande sallad.
Print Friendly

, , ,

No comments yet.

Kommentera