Fläskkarré med asiatisk kålsallad

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Fläskkarré med asiatisk kålsallad är en perfekt vardagsrätt som du lagar på 30 minuter. För det är inte alltid lätt att vara kreativ efter jobbet och laga något gott som alla i familjen gillar och som dessutom är hyfsat nyttigt. Det här receptet kommer från boken Veckans favoriter – middag på bara 30 minuter av Sara Begner (Norstedts, 2014). Sara Begner är en riktig fena på genvägar i köket och hon jobbar bl a på Coop provköks som matkreatör. Läs mer om hennes senaste bok i Hej vardag!

4 portioner

600 g fläskkarré

Glaze:

2 dl sweet chilisås
2 tsk sesamolja
1 msk finriven färsk ingefära
2 rivna vitlöksklyftor
½ tsk salt

Sallad:

2 dl cashewnötter
1 lime, finrivet skal och saft
300 g finstrimlad vitkål
200 g grovriven morot
1 kruka hackad färsk koriander

Skär köttet i stora kuber, ca 5 cm. Rör ihop ingredienserna till glazen. Blanda köttet med hälften av glazen och spara resten till salladen. Stek kuberna runt om i en grillpanna ca 10 minuter.

Rosta nötterna i en torr het panna 2-3 minuter. Blanda den sparade glazen med limeskal (endast det gröna), limesaft och olja. Vänd ner vitkål, nötter och koriander.

Veckans favoriterTips! Hetta upp en wok och slunga runt salladen några minuter. Succé under vintersäsongen när man är sugen på varm lagad mat. Servera nötter och koriander vid sidan av.

 

 

 

Print Friendly

, , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Kommentera