Fiskwallenbergare med pepparrot

Löjligt goda fiskwallenbergare med pepparrot. Foto: Matilda Lindeblad

Löjligt goda fiskwallenbergare med pepparrot. Foto: Matilda Lindeblad

Fiskwallenbergare med pepparrot är riktig barnmat för vuxna! Milda, gräddiga fiskbiffar får extra smak av ett piggt pepparrotssmör. Anpassa mängden pepparrot efter dina smaklökar.

400 g vit fiskfilé, t ex hoki
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 äggulor
2 msk hackad färsk dill
2 msk potatismjöl
1 1⁄2 dl vispgrädde
1 msk smör

Potatis- och morotspuré
500 g mjölig potatis
500 g morötter
2 dl mjölk
2 msk smör salt och peppar

Pepparrotssmör
4 msk smör
3 msk pepparrot, riven

Garnering
färsk dill

Gör så här:

Puré 
Skala potatis och morötter och skär i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten ca 10 minuter. Häll av vattnet och pressa dem genom purépress eller mosa med en stöt direkt i kastrullen.Värm mjölken och rör ned i moset tillsammans med smöret. Smaka av med salt och peppar.

Dela fisken i bitar. Mixa fisk, salt, peppar, äggulor, dill, potatismjöl och grädde till en färs. Forma färsen till 12 ovala biffar. Stek dem i smöret i en stekpanna 3–4 minuter på varje sida.

Smält smöret och rör i pepparroten.

Servera wallenbergarna med pepparrotssmöret och potatis- och morotspurén. Garnera med dill.

 

Det basta fran Arla koketReceptet kommer från den suveräna kokboken Det bästa från Arla köket (Bonnier Fakta, 2015). Läs gärna mer om boken här!

Print Friendly

, , , , , , ,

No comments yet.

Kommentera