Fiskwallenbergare med pepparrot är riktig barnmat för vuxna! Milda, gräddiga fiskbiffar får extra smak av ett piggt pepparrotssmör. Anpassa mängden pepparrot efter dina smaklökar.
400 g vit fiskfilé, t ex hoki
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 äggulor
2 msk hackad färsk dill
2 msk potatismjöl
1 1⁄2 dl vispgrädde
1 msk smör
Potatis- och morotspuré
500 g mjölig potatis
500 g morötter
2 dl mjölk
2 msk smör salt och peppar
Pepparrotssmör
4 msk smör
3 msk pepparrot, riven
Garnering
färsk dill
Gör så här:
Puré
Skala potatis och morötter och skär i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten ca 10 minuter. Häll av vattnet och pressa dem genom purépress eller mosa med en stöt direkt i kastrullen.Värm mjölken och rör ned i moset tillsammans med smöret. Smaka av med salt och peppar.
Dela fisken i bitar. Mixa fisk, salt, peppar, äggulor, dill, potatismjöl och grädde till en färs. Forma färsen till 12 ovala biffar. Stek dem i smöret i en stekpanna 3–4 minuter på varje sida.
Smält smöret och rör i pepparroten.
Servera wallenbergarna med pepparrotssmöret och potatis- och morotspurén. Garnera med dill.
Receptet kommer från den suveräna kokboken Det bästa från Arla köket (Bonnier Fakta, 2015). Läs gärna mer om boken här!
No comments yet.