Färskpotatissallad med rucola

Färskpotatissallad1

Dagens recept med färskpotatis kommer från Gunnarshögs gård på Österlen. På gården tillverkar man bland annat kallpressad rapsolja.

Ingredienser till 4 personer

800 gr kokt, kall färskpotatis
200 gr haricots verts
1 rödlök
2 msk kapris
1 påse blandade ört- och salladsskott, t ex rucola, mangold eller ängsyra
Dill

Dressing

1 dl kallpressad smaksatt rapsolja, vitlök
2 msk balsamvinäger
1 tsk dijonsenap
Salt
Socker
50 gr färsk parmesanost

Gör så här: Skär potatisen i bitar. Koka upp haricots vertsen någon minut, kyl sedan ner dem snabbt i isvatten så de behåller sin spänst. Skiva rödlöken tunt. Blanda alla ingredienser i en stor skål, gärna med händerna så inte potatisen faller isär. Blanda samman olja, vinäger, senap, salt och socker i en skål. Häll på dressingen precis innan servering. Gör tunna parmesanskivor med en potatisskalare och tillsätt dem.

 

Print Friendly

, , ,

No comments yet.

Lämna ett svar