Fänkålstsatsiki

Foto: Matilda Lindeblad

Foto: Matilda Lindeblad

Den älskade tsatsikin får ett krispigt inslag av fänkål. Fänkålstsatsiki är gott till grillat – både fisk och kött!

4 portioner

200 g fänkål
2 vitlöksklyftor
1 msk pressad citron
1 tsk flytande honung
3 dl turkisk matyoghurt
salt och peppar

Gör så här:
Skär bort roten från fänkålen och strimla resten så tunt som möjligt. Skala och finhacka vitlöken.

Blanda fänkål och citronsaft och låt det stå ca 5 minuter. Rör ned vitlök, honung och yoghurt. Smaka av med salt och peppar. Låt stå i kyl ca 20 minuter före servering.

Tips! Såsen kan förberedas någon dag i förväg och förvaras i kyl.

Sommarmat Arla omslagReceptet kommer från boken Sommarmat från Arla köket (2014, Bonnier Fakta). Läs gärna mer om boken i All inspiration till sommarens semestermat.

Print Friendly

, , , , , , , ,

No comments yet.

Kommentera