Falso Conejo – falsk kanin

Falso conejo, av Maria Elena Quiroga, 4-6 portioner

falsoconejo

Ingredienser:

3 gula lökar
1 msk paprikapulver
1⁄2 tsk spiskummin
1 tsk chilipulver
1 tsk oregano
1⁄2 tsk svartpeppar
1 tsk salt
2 vitlöksklyftor
250 g gröna ärtor
1 burk krossade tomater 5 dl vatten
750 g oxkött
2 dl ströbröd
olja att steka i

Finhacka löken och fräs i olja. Tillsätt paprikapulver, spiskummin, chilipulver, oregano, svartpeppar, salt och fint hackad vitlök. Fräs i 5 minuter. Tillsätt ärtor, krossade tomater och 5 dl vatten. Koka tills ärtorna blivit mjuka.

Skär oxköttet i tunna skivor. Strö över ströbröd, salt och peppar och banka dem lövtunna. Tips! Lägg skivorna i en plastpåse så skvätter inte ströbrödet när köttet bankas!

Stek det panerade köttet i olja och lägg över dem i grytan. Låt koka på svag värme i 5-10 minuter.
Servera med potatis eller ris och Maria Elenas egen löksallad.

 

Maria Elenas löksallad, 4-6 portioner

Ingredienser:

2 rödlökar
3 tomater
1 msk finhackad persilja
olivolja
salt

Finhacka löken till strimlor och hacka tomaterna i små bitar. Tillsätt olja, salt och persilja.

 

 

Print Friendly

, , , ,

No comments yet.

Kommentera