Tag Archives | Viola Adamssom

Det ska vara klassisk julgröt!

Klassisk julgröt Gröt kokt av mjölk och risgryn började ersätta korngrynsgröt och råggröt på finare fester under 1700-talet hos allmogen, julen var ett sådant tillfälle. ”Klassisk julgröt” äts numer året om. Kanel och socker hör julen till men prova med färska bär eller jordgubbssylt så får julgröten en annan karaktär. Ger i liter gröt 1 […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Gröt av rostade flingor och gryn

Gröt behöver inte alltid vara detsamma som slät havregrynsgröt. Prova att experimentera med olika fröer, bär och nötter. Viola Adamsson är doktor i medicinsk vetenskap och har bland annat arbetat som kostrådgivare och grötkokare vid åtskilliga världsmästerskap och olympiader. Det här receptet kommer från hennes bok Gröt & Müsli (Massolit förlag, 2014). Läs mer om […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Stärkande frukost

Gröt och müsli När jag var yngre tyckte jag gröt var fulllständigt vämjeligt men i vuxen ålder upptäckte jag både fullkornsvälling och gröt. För håll med om att det lägger sig som bomull i magen och ger en mycket skön mättnadskänsla. På sommaren är det gott att variera sig och då kommer müslin åter fram. Gröt […]

Läs mer Kommentarer { 0 }