Tag Archives | tillbehör

Ricottafyllda auberginerullar i tomatsås

Det här är verkligen en älskad rulle – som ofta bjuds hos Jennie Benjaminsson och Stina Patetsos. En vegetarisk och matig godbit som passar utmärkt på buffébordet men också som ensam stjärna tillsammans med nykokt pasta, ett bröd att suga upp tomatsåsen med, en god sallad och en flaska rödvin. 12 bufféportioner 6 auberginer 1/2 […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Tomat- & lökfrossa

Tomat- och löksallad är världens godaste sallad om du frågar oss. Det är liksom superbt smarrigt med bara tomat, lök, vinäger, olja samt salt och peppar. Där är du hemma. Men sedan kan du utveckla detta underbara och göra det hela om möjligt ännu godare. Till exempel så här: 500 g tomater med olika färg […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Chilidipp med jordgubbar

Chilidipp med jordgubbar är en somrig och spännande kräm med jordgubbar och koriander. God till grillad kyckling och lax. 4 port 200 g färskost naturell 1⁄2 finhackad röd chili 1⁄2 dl hackad koriander 1 dl hackade jordgubbar Rör ihop alla ingredienser i en skål. Servera på crostini eller salta kex. Receptet kommer från boken Grilltillbehör […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Melonsalsa

Melonsalsa är ett riktigt fräscht tillbehör. Vackra färger och härliga smaker. Byt gärna melonsort efter säsong. 4 port 300 g vattenmelon 1⁄2 gurka 1 salladslök rivet skal och saft av 1⁄2 citron 1 msk flytande honung 1 tsk sambal oelek 1⁄2 dl hackad mynta 1 krm salt 1⁄2 krm svartpeppar Skala och kärna ur melon och […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Goda grilltillbehör

Jag äskar att grilla. Det är inte bara doften från grillen som gör mig lycklig utan lika mycket det som serveras till köttet, fisken eller vad det nu är som bjuds. Ibland är tillbehören lika viktiga som det du lägger på grillen. Att jag är galen i tillbehör är ingen hemlighet (läs gärna En favorit […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Melon- och fetaostsallad

Melon- och fetaostsallad med citronvinägrett är en riktigt frisk och fräsch sommarsallad. Dessutom är den extremt lättlagad! 4 portioner ½ vattenmelon i tärningar 200 g fetaost i tärningar 1 skalad gurka i tärningar hackade myntablad till garnering Citronvinägrett 4 msk olivolja rivet skal och saft från 1 citron ½ finhackad röd chili 1 msk finhackad […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

En favorit i kokbokshyllan

Kanske inte helt oväntat har jag en stor svaghet för kokböcker. Jag vet inte vad det är som gör att jag knappt kan gå förbi en bokhandel eller klicka ner en webbsida som handlar om böcker. I mina tidigare jobb i media- och förlagsbranschen besökte jag ett antal bokmässor i Sverige och utomlands. Det var […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Spenatsallad med ädelost

  Detta somriga recept på spenatsallad med ädelost kommer från Gunnarshögs gård på Österlen. Salladen kan ätas som förrätt eller som tillbehör till grillat. Även andra ostsorter fungerar bra, men just kombinationen av nötter och honung  till den starkare ädelosten är väldigt god. Ingredienser till 6 personer 1 dl hasselnötskärnor 2 liter löst packad babyspenat […]

Läs mer Kommentarer{ 1 }