Tag Archives | Tareq Taylor

Singapore noodles – en given succé

Singapore noodles med curry, kyckling, fläsk och räkor bjuder på oemotståndliga smakkombinationer. Detta receptet på Singapore noodles kommer från Tareq Taylors senaste kokbok Tareq Taylors kyckling, (Bonnier Fakta, 2017). En kokbok, som om man tycker mycket om kycklingrätter, är ett måste i kokbokshyllan. Ett tips från Tareq Taylor: Om du har turen att få tag på det kinesiska fläsket ”char siu” […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Gör din kebab på kyckling i sommar

Alla älskar kyckling! Kanske är det för att den är så lätt att variera. Den kan stekas, kokas, friteras, färseras, grillas med mera. Och naturligtvis kan man också göra kebab av den! En som också älskar kyckling är Tareq Taylor. Så till den milda grad att han har skrivit en hel bok om den, Tareq Taylors […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Korma à la Tareq Taylor

En av Tareq Taylors favoritråvaror är kyckling. Något han inte är ensam om. Detta har han manifesterat genom sin nya kokbok Tareq Taylors kyckling, (Bonnier Fakta, 2017). Du kan läsa mer om kokboken här på Smak för mat. Detta recept på korma med friterade lökbollar kommer från denna kokboken. Om du aldrig har lagat indiskt tidigare […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Tareq kan sin kyckling!

Tareq Taylor får väl anses vara en av Sveriges mer namnkunniga kockar. Han har gett ut ett antal kokböcker och har under flera år gjort framträdande i TV. All hans erfarenhet gör att Tareq Taylor även är en mycket uppskattad föredragshållare. Att han vurmar för mat och matlagning är ingen hemlighet. Nu har Tareq Taylor kommit ut […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Rabarber med vaniljyoghurt och krokan

Detta recept med en av våra älskade primörer – rabarber – är hämtat ur Tareq Taylors bok Tareq – Helt enkelt, (Massolit förlag, 2014).   RABARBER MED VANILJYOGHURT OCH KROKAN Enkelt och elegant! Det går utmärkt att variera nötterna till krokanen. I receptet är det mandel, men det blir gott även med cashewnötter eller sesamfrön – […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Sparris med rökt lammsida och rökt majonnäs

  SPARRIS MED RÖKT LAMMSIDA OCH RÖKT MAJONNÄS Sparris! Smycket i köksträdgården! Primörernas primör! Här i harmoni med rökt lamm och rökt majonnäs som verkligen kompletterar sparrisen. En rätt att minnas. Till detta recept behöver du en röklåda och alespån till rökningen av oljan. 4 PERSONER Majonnäs 2 äggulor 2 msk stark skånsk senap 1 msk vinäger salt […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Kalvcarpaccio med äggulekräm

Detta recept på kalvcarpaccio med senapsfrön och äggulekräm frestar inte bara gommen utan i allra högsta grad även ögat. Äggulekrämen ser ut som små solar på det läckert röda kalvköttet. Receptet är hämtat ut Tareq Taylors bok Tareq – Helt enkelt, (Massolit förlag, 2014).   KALVCARPACCIO MED SENAPSFRÖN OCH ÄGGULEKRÄM Första gången jag åt denna äggulekräm blev jag fullständigt […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Tareq – Helt enkelt

I september 2014 kom Tareq Taylor ut med en kokbok, Tareq – Helt enkelt (Massolit förlag). I den boken har han samlat recept som han själv ofta återkommer till och till vilka han har en speciell relation. Merparten av recepten är lättlagade, han har tillagat de flesta rätterna i sitt utekök på enbart en gasolplatta. Här […]

Läs mer Kommentarer { 0 }