Från Hannu Sarenström och Sanna Töringes bok Syditaliens kök och skaffer, (Bonnier Fakta, 2014) har vi hämtat dessa recept på pastejer med olika grönsaksfyllningar. Läs mer om boken här på Smak för mat. PASTEJER MED OLIKA GRÖNSAKSFYLLNINGAR Får man snits på dessa pastejer är ens lycka gjord, då kan man alltid ordna fest och göra sina […]
Tag Archives | Syditaliens kök och skafferi

Persikopaj från Apulien
Från den italienska klacken, närmare bestämt Apulien kommer detta recept på persikopaj. Receptet är hämtat från Hannu Sarenström och Sanna Töringes reseskildring/kokbok Syditaliens kök och skafferi, (Bonnier Fakta, 2014). PERSIKOPAJ DEG: 3/4 dl mandel 1/2 tsk fänkålsfrön 1 1/2–2 dl mjöl 6 msk kallt smör 3/4 dl socker 1 nypa salt 1 ägg 1 […]

Fredagstips – Spagetti alle vongole
Här kommer ett perfekt tips på fredagsmiddag – spagetti alle vongole. Det är lika gott som enkelt. Receptet är hämtat ur kokboken Syditaliens kök och skafferi av Hannu Sarenström och Sanna Töringe, (Bonnier Fakta, 2014). SPAGETTI MED VENUSMUSSLOR SPAGETTI ALLE VONGOLE Detta är ett av de mest kända italienska recepten. Jag älskar rätten och […]

Julklappstips
Vet du vad du ska ge dina nära och kära i julklapp i år? Om inte så kommer här några julklappstips. Något som jag alltid tycker är trevligt såväl att ge bort som att få är böcker av alla de slag, och då inte minst kokböcker. För den countryfrälste som tycker om amerikansk mat måste […]
-
Räkor, räkor, räkor… 29 december, 2020
-
Börja dagen med danska tebröd 28 december, 2020
-
Nyårsmiddag: Hälleflundra med hummerkokt blomkål och hummersmörsås 26 december, 2020
-
Grönkålspaj med västerbottenost 11 december, 2020
-
Helgfrukosten är räddad med ljuvlig shakshuka 8 december, 2020
-
Vi firar våffeldagen – vinn ett våffeljärn! 6 mars, 2015
-
Världens godaste knäckebröd? 20 september, 2013
-
Vinn boken Veckans favoriter! 17 oktober, 2014
-
Grattis! Du vann ”Soppa med tillbehör”! 20 november, 2013
-
Akvavit på tre sätt 6 december, 2013
-
Martin Gustafsson: Tack för receptet - Ta mindre smör och jäst ...
-
Cecilia Azelius: Hej Clara Lisa Förare Winbladh använder 1 1/2 bu...
-
Clara Åhlvik: Fråga - är det en och en halv burk sötad konden...
-
Andreas: Detta är en fantastisk efterrätt! Har ännu bara...
-
Pernilla Jonsson: Hej Marina, vad vill du veta mer om? :) Hjälper d...