Tag Archives | Syditaliens kök och skafferi

Pastejer med olika grönsaksfyllningar

Från Hannu Sarenström och Sanna Töringes bok Syditaliens kök och skaffer, (Bonnier Fakta, 2014) har vi hämtat dessa recept på pastejer med olika grönsaksfyllningar. Läs mer om boken här på Smak för mat. PASTEJER MED OLIKA GRÖNSAKSFYLLNINGAR Får man snits på dessa pastejer är ens lycka gjord, då kan man alltid ordna fest och göra sina […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Persikopaj från Apulien

Från den italienska klacken, närmare bestämt Apulien kommer detta recept på persikopaj. Receptet är hämtat från Hannu Sarenström och Sanna Töringes reseskildring/kokbok Syditaliens kök och skafferi, (Bonnier Fakta, 2014).   PERSIKOPAJ DEG: 3/4 dl mandel 1/2 tsk fänkålsfrön 1 1/2–2 dl mjöl 6 msk kallt smör 3/4 dl socker 1 nypa salt 1 ägg 1 […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Fredagstips – Spagetti alle vongole

Här kommer ett perfekt tips på fredagsmiddag – spagetti alle vongole. Det är lika gott som enkelt. Receptet är hämtat ur kokboken Syditaliens kök och skafferi av Hannu Sarenström och Sanna Töringe, (Bonnier Fakta, 2014).   SPAGETTI MED VENUSMUSSLOR SPAGETTI ALLE VONGOLE Detta är ett av de mest kända italienska recepten. Jag älskar rätten och […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Julklappstips

Vet du vad du ska ge dina nära och kära i julklapp i år? Om inte så kommer här några julklappstips. Något som jag alltid tycker är trevligt såväl att ge bort som att få är böcker av alla de slag, och då inte minst kokböcker. För den countryfrälste som tycker om amerikansk mat måste […]

Läs mer Kommentarer { 0 }