Tag Archives | Susanne Hovenäs

Egna dumplings går inte av för hackor!

Att göra egna dumplings är väl värt besväret. Dessa munsbitar kan både stekas och ångkokas. Servera gärna tillsammans med en buljongsoppa, till exempel miso. Ca 30 dumplings 95 g tapiokastärkelse 95 g hirsmjöl 120 g rismjöl + lite till utbakningen 10 g xantangummi ca 3 1⁄2 dl hett vatten 1–2 msk kallt vatten olja till stekning […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Den godaste äppelkakan?

Många aspirerar nog på att göra den godaste äppelkakan. Här är ett bidrag: äppelkaka med lönnsirap och ingefära. Det positiva med detta recept är att det är helt glutenfritt. En äppelkaka för alla alltså! Receptet kommer från Susanne Hovenäs och Nilla Gunnarssons kokbok  Laga glutenfritt. Pasta, pizza, pajer, piroger & andra klassiker (Bokförlaget Semic, 2016). Läs mer […]

Läs mer Kommentarer { 2 }

Thaibiffsallad med glasnudlar

Om du av någon anledning inte vill äta mat som innehåller gluten så är detta läckra recept på thaibiffsallad med glasnudlar något för dig. Följ med på en smakresa till Thailand! Den här salladen funkar som en rejäl och fräsch bjudrätt till middag men är även perfekt som för- eller bufférätt.   2 PORTIONER 200 g […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Laga glutenfritt – något för alla

Att många lider av glutenintolerans, celiaki, är numera allmänt känt. Men det är nog inte den enda orsaken till att fler och fler väljer att laga glutenfritt. Många gör det för att de helt enkelt mår bättre utan gluten. Detta fenomen är något som inte minst märks på mångfalden av kokböcker med glutenfria recept. Ett av de […]

Läs mer Kommentarer { 0 }