Att göra egna dumplings är väl värt besväret. Dessa munsbitar kan både stekas och ångkokas. Servera gärna tillsammans med en buljongsoppa, till exempel miso. Ca 30 dumplings 95 g tapiokastärkelse 95 g hirsmjöl 120 g rismjöl + lite till utbakningen 10 g xantangummi ca 3 1⁄2 dl hett vatten 1–2 msk kallt vatten olja till stekning […]
Tag Archives | Susanne Hovenäs
Den godaste äppelkakan?
Många aspirerar nog på att göra den godaste äppelkakan. Här är ett bidrag: äppelkaka med lönnsirap och ingefära. Det positiva med detta recept är att det är helt glutenfritt. En äppelkaka för alla alltså! Receptet kommer från Susanne Hovenäs och Nilla Gunnarssons kokbok Laga glutenfritt. Pasta, pizza, pajer, piroger & andra klassiker (Bokförlaget Semic, 2016). Läs mer […]
Thaibiffsallad med glasnudlar
Om du av någon anledning inte vill äta mat som innehåller gluten så är detta läckra recept på thaibiffsallad med glasnudlar något för dig. Följ med på en smakresa till Thailand! Den här salladen funkar som en rejäl och fräsch bjudrätt till middag men är även perfekt som för- eller bufférätt. 2 PORTIONER 200 g […]
Laga glutenfritt – något för alla
Att många lider av glutenintolerans, celiaki, är numera allmänt känt. Men det är nog inte den enda orsaken till att fler och fler väljer att laga glutenfritt. Många gör det för att de helt enkelt mår bättre utan gluten. Detta fenomen är något som inte minst märks på mångfalden av kokböcker med glutenfria recept. Ett av de […]
- Rödbetssnurror – perfekt på utflykten 1 januari, 2024
- Vem kan motstå pilgrimsmusslor? 28 december, 2023
- Halstrad gös med inkokta primörer à la grecque 28 december, 2023
- Råstekt hummerstjärt en riktigt lyxig förrätt 25 december, 2023
- Börja dagen med danska tebröd 14 december, 2023
- Vi firar våffeldagen – vinn ett våffeljärn! 6 mars, 2015
- Världens godaste knäckebröd? 20 september, 2013
- Grattis! Du vann ”Soppa med tillbehör”! 20 november, 2013
- Vinn boken Veckans favoriter! 17 oktober, 2014
- Saffran- och koriandersnaps 30 november, 2013
- Martin Gustafsson: Tack för receptet - Ta mindre smör och jäst ...
- Cecilia Azelius: Hej Clara Lisa Förare Winbladh använder 1 1/2 bu...
- Clara Åhlvik: Fråga - är det en och en halv burk sötad konden...
- Andreas: Detta är en fantastisk efterrätt! Har ännu bara...
- Pernilla Jonsson: Hej Marina, vad vill du veta mer om? :) Hjälper d...