Tag Archives | Street food en introduktion

Kycklingcurry med rotibröd

Detta recept på kycklingcurry med rotibröd är signerat Mange Schmidt.   På öarna i Karibien är det väldigt vanligt med rotibröd fyllda med diverse ”curried” mat, det vill säga grytor och grönsaker tillagade med typiska kryddblandningar. Är man hardcore så gör man en getcurry, men i detta recept håller vi oss till kyckling. KYCKLINGCURRY 1 […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Fish & chips

Här kommer ett recept på fish & chips signerat Mange Schmidt.   Fish & chips är kanske inget för bantaren, men vem har sagt att vi måste banta just idag? Syndigt gott blir det i alla fall. Denna klassiska rätt är inte lika vanlig här i Skandinavien som i Storbritannien, men alla känner nog till […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Adanaspett

Här är ett recept på Adanaspett av Mange Schmidt. Receptet är hämtat från hans bok Street Food en introduktion, (Bonnier Fakta, 2014).   På K-Amida’skolgrill på Kungsholmen i Stockholm serveras det otroligt goda rätter från Mellanöstern. Min favorit och tillika deras storsäljare är Adanaspett med tillbehör. Jag är en återkommande gäst och inför denna bok snackade […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Street Food

Street food, junk food, skräpmat eller snabbmat, namnen är många och ryktet på denna sorts mat är oförtjänt dåligt. För vad är det som säger att Street food behöver vara dålig mat? Bara för att det går väldigt snabbt att ”sätta ihop” rätten innebär det ju inte att det går fort att tillaga dem. Ska du […]

Läs mer Kommentarer { 0 }