Detta recept på kycklingcurry med rotibröd är signerat Mange Schmidt. På öarna i Karibien är det väldigt vanligt med rotibröd fyllda med diverse ”curried” mat, det vill säga grytor och grönsaker tillagade med typiska kryddblandningar. Är man hardcore så gör man en getcurry, men i detta recept håller vi oss till kyckling. KYCKLINGCURRY 1 […]
Tag Archives | Street food en introduktion

Fish & chips
Här kommer ett recept på fish & chips signerat Mange Schmidt. Fish & chips är kanske inget för bantaren, men vem har sagt att vi måste banta just idag? Syndigt gott blir det i alla fall. Denna klassiska rätt är inte lika vanlig här i Skandinavien som i Storbritannien, men alla känner nog till […]

Adanaspett
Här är ett recept på Adanaspett av Mange Schmidt. Receptet är hämtat från hans bok Street Food en introduktion, (Bonnier Fakta, 2014). På K-Amida’skolgrill på Kungsholmen i Stockholm serveras det otroligt goda rätter från Mellanöstern. Min favorit och tillika deras storsäljare är Adanaspett med tillbehör. Jag är en återkommande gäst och inför denna bok snackade […]

Street Food
Street food, junk food, skräpmat eller snabbmat, namnen är många och ryktet på denna sorts mat är oförtjänt dåligt. För vad är det som säger att Street food behöver vara dålig mat? Bara för att det går väldigt snabbt att ”sätta ihop” rätten innebär det ju inte att det går fort att tillaga dem. Ska du […]
-
Räkor, räkor, räkor… 29 december, 2020
-
Börja dagen med danska tebröd 28 december, 2020
-
Nyårsmiddag: Hälleflundra med hummerkokt blomkål och hummersmörsås 26 december, 2020
-
Grönkålspaj med västerbottenost 11 december, 2020
-
Helgfrukosten är räddad med ljuvlig shakshuka 8 december, 2020
-
Vi firar våffeldagen – vinn ett våffeljärn! 6 mars, 2015
-
Världens godaste knäckebröd? 20 september, 2013
-
Vinn boken Veckans favoriter! 17 oktober, 2014
-
Grattis! Du vann ”Soppa med tillbehör”! 20 november, 2013
-
Akvavit på tre sätt 6 december, 2013
-
Martin Gustafsson: Tack för receptet - Ta mindre smör och jäst ...
-
Cecilia Azelius: Hej Clara Lisa Förare Winbladh använder 1 1/2 bu...
-
Clara Åhlvik: Fråga - är det en och en halv burk sötad konden...
-
Andreas: Detta är en fantastisk efterrätt! Har ännu bara...
-
Pernilla Jonsson: Hej Marina, vad vill du veta mer om? :) Hjälper d...