Tag Archives | Soppa med tillbehör

Grattis! Du vann ”Soppa med tillbehör”!

Du har vunnit Monika Ahlbergs läckra kokbok Soppa med tillbehör! Nu kan du frossa i varma, matiga, kalla soppor – och goda tillbehör förstås. Rätt svar i vår tävling var förstås Rosendals trädgårdscafé. Vi säger grattis till: Camilla Sandmark Britta Cornelisse Paola Allegrini   Boken dimper snart ner i din brevlåda  

Läs mer Kommentarer { 3 }

Gulaschsoppa med gremolata

En riktig gulaschsoppa ska göras på högrev. Jag har visserligen tidigare gjort framgångsrika försök på färs men en gång högrev alltid högrev! Gremolatan hör väl egentligen till osso bucon, men ingen kan bli besviken på dess besök här! Kan med fördel göras dagen innan. 700–800 g högrev 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor 2 röda paprikor […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Svampsoppa med focaccia

En svampsoppa med hela svampar. Underbart god och du kan välja vilka svampar du vill – alla svampar passar här! 1 stor schalottenlök 2 msk smör till grytan 5 dl blandad svamp, t ex trattkantareller, shiitake, kastanjechampinjoner 8 dl vatten 1 tärning mörk oxbuljong 2 dl vispgrädde 1 dl crème fraiche 1/2 msk soja 5 […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Soppa med tillbehör

Är soppor underskattade? Ja, skulle jag och Monika Ahlberg svara. Soppor är goda, lättlagade och sällan dyra rätter och dessutom har de den unika egenskapen att de passar både som förrätt, huvudrätt och efterrätt. Många tycker att soppor är allt för enkel och tråkig mat att bjuda på. Dessutom blir man ju inte mätt. Eller? […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Rödbetssoppa med getostcrème

Rödbetor passar utmärkt i soppa och getost passar lika utmärkt till rödbetor! 3–5 färska rödbetor (1/2 kg) 2 röda lökar 1 stor morot (ca 150 g) 3 msk smör 12 dl vatten 2 tärningar höns- eller grönsaksbuljongbuljong 3 lagerblad 1 1/2 msk rödvinsvinäger Salt och nymalen svartpeppar Getostcrème 3 stjälkar persilja 100 g getost 2 […]

Läs mer Kommentarer { 0 }