Tag Archives | sill

Sill är ett måste på julbordet!

Vad vore julbordet utan sill? Jag brukar gå ut och äta julbord en gång per år, och då det är alltid sillbordet som drar till sig min uppmärksamhet. När jag tagit av de flesta sorters sill som erbjuds så finns det inte plats för så mycket mer mat. Men vad gör väl det? Det gäller ju […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Äpple- och enbärssill

Margareta bjuder på äpple- och enbärssill Sillinläggningar går att variera i det oändliga och det är kul att prova sig fram och hitta sina egna. På hösten när äpplena har mognat är det trevligt att använda dem tillsammans med sillen. Lag 1 dl ättika (12%) 2 dl vit sirap 0,5 dl gin 2 msk enbär […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Sillens säkra plats på julbordet

Sillen har en given plats på julbordet. Löksill, senapssill men även någon nykomling ska finnas med varje år, tycker jag. Här bjuder Åsa Swanberg på flera spännande julvarianter. Lingon- och enbärssill Lag 1 dl ättiksprit, 12 % 2 dl socker 3 dl vatten Smaksättning 1 burk inläggningssill (à 420 g) 1/2 rödlök 5 torkade enbär […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Glasmästarsill

Det här är en riktig klassiker bland sillinläggningar: glasmästarsill. Den här gången i Leif Mannerströms fantastiska tappning. Mannerström säger själv så här: ”Den är fräsch och smakrik och är inlagd i en klar lag. Som med alla sillinläggningar, ta dig tiden att lägga in själv. Det är värt besväret – för det blir så gott”. […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Brantevikssill

Brantevikssill En riktig skånsk sillklassiker är Brantevikssillen. Den är fantastiskt god men den har ett fel – den har en förmåga att ta slut först på sillbordet! I originalreceptet ingår färska sillfiléer, som man drar skinnet av, men här ”fuskar” vi och använder inläggningsill istället. 1 burk inläggningssill (210 g sill) 1 dl socker ½ […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Senapssill med ägg och lök

Senapssillen är nog tillsammans med Branteviks- och löksill en favorit hos många. Men visst är det kul att förnya en gammal klassiker. Detta recept kan nog se lite genomarbetat ut, men det är faktiskt väldigt lätt att göra. Ingredienser 1 burk senapssill 1 gul lök 2 hårdkokta ägg 1 dl creme fraiche Hacka lök och […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Mannerströms silltartar

Mannerströms silltartar Denna tartar påminner om solöga som vi gärna äter till påsk. Om man serverar tartaren på ett sillbord räcker den till fler än 4 personer. Receptet har vi hittat i Leif Mannerströms bok ”Sill och strömming”. Ingredienser 4 pers 2 utvattnade salta sillfiléer 2 matjesillfiléer 8 ansjovisfiléer 1 msk hovmästarsås 1/2 knippe gräslök […]

Läs mer Kommentarer { 0 }