Tag Archives | Sebastien Boudet

Julklappstips för alla som är ute i sista minuten

Har du inte hunnit köpa alla julklappar ännu? Här kommer några riktigt bra, ganska olika kokböcker som vi kan rekommendera. För alla behöver vi väl lite ny inspiration i köket emellanåt. Nidal Kersh är författarare, krögare, entreprenör och streetfoodaktivist. Han driver Falafelbaren på Södermalm i Stockholm och är grundare till Street Food Stockholm. Utöver det så […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Lingongrova a la Sébastien Boudet

Här kommer den franske bagarens variant av något väldigt svenskt: Lingongrova. Receptet är hämtat ur Sébastien Bordets kokbok Le bakbok, (Bonnier fakta,2014). Så här skriver Sébastien Bordet om lingongrova: Sveriges mest älskade bröd och jag förstår varför … i princip. I verkligheten är det en helt annan historia eftersom industriella processer har svårt att ta tillvara naturliga […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Fransk toast

Vem är mer lämpad att dela med sig av sitt recept på fransk toast än en bakande fransman? Receptet är signerat Sebastién Boudet. Hans ord om denna goda frukost: När jag växte upp var stekt surdegssmet toppad med strösocker den näst lyxigaste söndagsfrukosten efter croissant. En uppfriskande surdeg har man kanske inte alltid hemma, men däremot […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Kardemummabullar

Dessa underbara kardemummabullar tar två dagar att tillaga, men de tar lätt slut desto fortare! Receptet är hämtat från Sébastien Boudets förträffliga kokbok LE BAKBOK  MATBRÖD & SÖTA BRÖD av den franske bagaren (Bonnier fakta 2014). Bullarna görs med poolish, som är en jäsningsmetod någonstans mittemellan surdegsjäsning och jäsning på jäst. Metoden låter det bästa från två världar […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Släpp in barnen i köket!

Hur gör man för att skapa ett matintresse hos barnen? Det är väl en fråga som många ställer sig. Ofta går matintresset ”i arv”. Alla vi som fått vara med i köket när våra föräldrar lagat mat och alla vi som har föräldrar som talar om mat i positiva ordalag har ju naturligtvis en stor […]

Läs mer Kommentarer { 0 }