Tag Archives | Sebastian Schauermann

Matjessill med brynt smör och äggula

Detta recept på matjessill med brynt smör och äggula kommer från Sebastian Schauermann kokbok 100 fingerfood (Massolit Förlag, 2016) som vi skrivit om här på Smak för Mat.   12 stycken 2 liter vatten 1 msk salt 3 + 3 msk ättika 12 ägg, helst små om du hittar olivolja 1 dl brynt smör 25 g […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Krispig pekinganka

Detta recept på krispig pekinganka kommer från Sebastian Schauermanns kokbok 100 fingerfood (Massolit Förlag, 2016) som vi skrivit om här på Smak för Mat. Det här receptet skulle antagligen få en hel del kineser att knorra eftersom det har väldigt få likheter med originalet. Ingredienserna är desamma, men jag har förenklat och ändrat lite i tillagningssättet. 12 stycken […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Häng på trenden med Fingerfood

Att fingerfood – en blandning av streetfood, fine dining och tilltugg – är trendigt är väl ingen nyhet direkt. Många av oss associerar kanske till snittar när man talar om fingerfood. Men det kan vara så mycket mer. En person som gått ”all in” när det gäller fingerfood är kocken Sebastian Schauermann. Han delar med sig av […]

Läs mer Kommentarer { 0 }