Tag Archives | sås

Krämig äppelsås som passar till mycket

Äpplen är kanske inte det första man tänker på när man ska göra sås, men det är en frisk ingrediens som ger lite tuggmotstånd i såsen. Prova gärna att servera äppelsås till kyckling, lax eller fläskfilé. Den krämiga såsen passar till det mesta. Recept är skapat av kockarna på Café & Restaurang Kärnhuset; Mattias Skoglund […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Fänkålstsatsiki

Den älskade tsatsikin får ett krispigt inslag av fänkål. Fänkålstsatsiki är gott till grillat – både fisk och kött! 4 portioner 200 g fänkål 2 vitlöksklyftor 1 msk pressad citron 1 tsk flytande honung 3 dl turkisk matyoghurt salt och peppar Gör så här: Skär bort roten från fänkålen och strimla resten så tunt som […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Grillsåser

Gör grillmaten ännu godare med en klick hemgjord sås! Välj din sås efter mat och humör. 4 portioner/recept Tsatsiki En favorit till grillkvällen. Tsatsiki passar bra till rätter från Medelhavet eller när man vill ha en syrlig sås med mycket smak. 1⁄2 gurka 1⁄2 tsk salt 2 dl turkisk matyoghurt 2 vitlöksklyftor, pressade 1 krm […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Två förslag på sås till viltkött

  Ibland kan det vara svårt att bestämma sig för vilka tillbehör man ska ha till maten. Men en sak är säker, det har viss betydelse vilken sås man väljer. Såsen kan ändra rättens karaktär. Här kommer recept på två såser som båda smakar fantastiskt bra till vilt – Sauce Grand Veneur och Sauce Chausseur […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Såsen som gör susen

Visst är det så att det många gånger är såsen som gör hela middagen? Till grillat och annan sommarmat passar just kalla såser och röror extra bra. Här kommer några av våra favoriter. Tänk på att de flesta kalla såser smakar ännu bättre om de får stå och mogna några timmar i kylskåp. Rabarberchutney Den […]

Läs mer Kommentarer { 0 }