Tag Archives | sallad

Bönsallad med löktsatsiki

Bönsallad med löktsatsiki är en matig sallad med bönor som passar bra till kryddiga korvar. På sommaren är löken mild och perfekt till tsatsiki. 4 port 100 g haricots verts 250 g frysta sojabönor 3 dl stora vita bönor 1 liter blandad sallad 1 burk tärnad vitost i olja med herbes de Provence, 275 g […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

En oväntad vänskap – bulgursallad med saffran och jordgubbar

Den vackert saffransgula bulgurn gör sig utmärkt till söta röda jordgubbar och ostens sälta. Bulgursallad med saffran och jordgubbar kommer garanterat bli ett uppskattat inslag på sommarens middagsbord! 4 portioner 1 msk smör 1⁄2 g saffran 2 dl bulgur 4 dl grönsaksbuljong OSTKRÄM: 150 g fetaost 1 1⁄2 dl crème fraiche 1 kruka färsk mynta […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Pasta med pesto med syrad baconsallad

Pasta med pesto är en av Louise Johanssons favoriträtter. Genom att smaksätta det knaperstekta baconet med vitvinsvinäger smakar det som på en riktig restaurang, säger Louise. 4 portioner (tillagningstid ca 30 minuter) 500 g färsk pasta 300 bacon 2 msk rapsolja till stekning 1 msk vitvinsvinäger + 1 msk till slungning av salladen ½ rödlök, […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Pers julsallad

Per Morberg skapar en julklassiker Per Morberg hävdar att han har skapat en ny svensk klassiker och jag är benägen att hålla med honom. En välsmakande fräsch sallad passar perfekt tillsammans med alla andra läckerheter i jul. ”Det är både själva innehållet i salladen och dressingen som gör den så god”, säger Per Morberg. ”När […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Rapport från andra dagen med 5:2 dieten

  En av de stora fördelarna med denna diet är att man gör lite som man vill! Jag hade bestämt mig för att fastedagarna under första veckan skulle infalla måndag och torsdag. Måndagen förflöt som den skulle, men på torsdagskvällen skulle vi bort. Vad göra? Jag insåg då hur lätt det hade varit att snabbt […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Sallad med färskpotatis och sockerärtor

Jag tycker att det blir så gott att göra sallad på färskpotatis. Det är väldigt lätt att variera salladen och dessutom ett utmärkt sätt att ta tillvara överbliven potatis. Vad ska man då ha i salladen? Färskpotatis är naturligtvis ett måste (om det nu är en färskpotatissallad man ska göra!), men annars kan man faktiskt […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Färskpotatissallad med rucola

Dagens recept med färskpotatis kommer från Gunnarshögs gård på Österlen. På gården tillverkar man bland annat kallpressad rapsolja. Ingredienser till 4 personer 800 gr kokt, kall färskpotatis 200 gr haricots verts 1 rödlök 2 msk kapris 1 påse blandade ört- och salladsskott, t ex rucola, mangold eller ängsyra Dill Dressing 1 dl kallpressad smaksatt rapsolja, vitlök […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Färskpotatissallad med sockerärtor

  Ingredienser 800 gr kokt kall färskpotatis sallad, typ mâche eller rucola 8 körsbärstomater 100 gr sockerärtor 2 färska lökar Dressingen 1 dl creme fraiche eller gräddfil 1,5 msk majonnäs 2 msk chilisås 1 pressad vitlöksklyfta 1 krm paprikapulver salt och peppar Skiva potatisen och dela tomaterna. Rensa sockerärtorna genom att skära bort ändarna. Dela […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Jordgubbssallad

  Dagens jordgubbsrecept är en sallad som passar utmärkt till grillat kött. Receptet kommer från Gunnarshögs gård på Österlen. Ingredienser till 4 personer 250 gr jordgubbar 150 gr babyspenat 1/2 rödlök 100 gr fetaost 1 tsk flingsalt 1 krm nymalen svartpeppar Dressing 3 msk kallpressad rapsolja 1 msk balsamvinäger Gör så här: Skölj och snoppa […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Spenatsallad med ädelost

  Detta somriga recept på spenatsallad med ädelost kommer från Gunnarshögs gård på Österlen. Salladen kan ätas som förrätt eller som tillbehör till grillat. Även andra ostsorter fungerar bra, men just kombinationen av nötter och honung  till den starkare ädelosten är väldigt god. Ingredienser till 6 personer 1 dl hasselnötskärnor 2 liter löst packad babyspenat […]

Läs mer Kommentarer{ 1 }