Kyckling i ugn med citron och oliver är en rätt som passar utmärkt i lunchlådan. Bra för många och lätt att dubbla! Det flesta ingredienserna har du garanterat hemma så köp hem kycklingfilé, citron, örtkryddade oliver, färsk rosmarin och körsbärstomater. Enklare kan det knappast bli! Till 4 personer 800 g kycklinglårfilé 1 kg potatis 1 […]
Tag Archives | rosmarin
Hösthallonsnaps och likör med rosmarin
Det blir nästan osannolikt vackert med de djupröda hallonen och den gröna rosmarinkvisten när brännvinet hälls på. Smaken är lika ljuvlig, för att inte tala om biprodukterna. När snapsen är färdig och blandningen är silad kan du koka upp hallonen med lite socker och vatten. Passera genom en sil så får du en varm hallonsås […]
Päronsnaps med rosmarin och lager
Med hösten kommer lugnet. Mognad och djupa smaker. Det vi skördar för att smaksätta höstens snaps med stämmer väl till den mat vi så gärna lagar på hösten; mustig grytor, svamp och rotfrukter. Det ger en tillfredsställelse att samla – nötter, frukt och bär. Smakerna sparar vi på flaska för att njuta av ända fram […]
Medelhavskyckling
Tycker du om citron, rosmarin, oliver, vitlök – och kyckling – så tror jag att du kommer att älska den här rätten. En oslagbar kombination av råvaror. I receptet använder jag kycklinglår eftersom jag tycker det är en prisvärd och saftig del av kycklingen där benet ger god smak. Givetvis fungerar det bra även med […]
- Rödbetssnurror – perfekt på utflykten 1 januari, 2024
- Vem kan motstå pilgrimsmusslor? 28 december, 2023
- Halstrad gös med inkokta primörer à la grecque 28 december, 2023
- Råstekt hummerstjärt en riktigt lyxig förrätt 25 december, 2023
- Börja dagen med danska tebröd 14 december, 2023
- Vi firar våffeldagen – vinn ett våffeljärn! 6 mars, 2015
- Världens godaste knäckebröd? 20 september, 2013
- Grattis! Du vann ”Soppa med tillbehör”! 20 november, 2013
- Vinn boken Veckans favoriter! 17 oktober, 2014
- Saffran- och koriandersnaps 30 november, 2013
- Martin Gustafsson: Tack för receptet - Ta mindre smör och jäst ...
- Cecilia Azelius: Hej Clara Lisa Förare Winbladh använder 1 1/2 bu...
- Clara Åhlvik: Fråga - är det en och en halv burk sötad konden...
- Andreas: Detta är en fantastisk efterrätt! Har ännu bara...
- Pernilla Jonsson: Hej Marina, vad vill du veta mer om? :) Hjälper d...