Tag Archives | rosmarin

Middag och lunch i ett: kyckling i ugn med citron & oliver

Kyckling i ugn med citron och oliver är en rätt som passar utmärkt i lunchlådan. Bra för många och lätt att dubbla! Det flesta ingredienserna har du garanterat hemma så köp hem kycklingfilé, citron, örtkryddade oliver, färsk rosmarin och körsbärstomater. Enklare kan det knappast bli! Till 4 personer 800 g kycklinglårfilé 1 kg potatis 1 […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Hösthallonsnaps och likör med rosmarin

Det blir nästan osannolikt vackert med de djupröda hallonen och den gröna rosmarinkvisten när brännvinet hälls på. Smaken är lika ljuvlig, för att inte tala om biprodukterna. När snapsen är färdig och blandningen är silad kan du koka upp hallonen med lite socker och vatten. Passera genom en sil så får du en varm hallonsås […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Päronsnaps med rosmarin och lager

Med hösten kommer lugnet. Mognad och djupa smaker. Det vi skördar för att smaksätta höstens snaps med stämmer väl till den mat vi så gärna lagar på hösten; mustig grytor, svamp och rotfrukter. Det ger en tillfredsställelse att samla – nötter, frukt och bär. Smakerna sparar vi på flaska för att njuta av ända fram […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Medelhavskyckling

Tycker du om citron, rosmarin, oliver, vitlök – och kyckling – så tror jag att du kommer att älska den här rätten. En oslagbar kombination av råvaror. I receptet använder jag kycklinglår eftersom jag tycker det är en prisvärd och saftig del av kycklingen där benet ger god smak. Givetvis fungerar det bra även med […]

Läs mer Kommentarer { 0 }