Tag Archives | Österlenkryddor

Flädersaft – ett glas svensk sommar

Flädersaft är nog det somrigaste man kan dricka, tycker jag. Förutom att den är ljuvlig att blanda med vatten är den en fräsch smaksättare i drinkar och desserter. Jag tilltalas dessutom av att den är så enkel att göra: koka upp 2 l vatten och rör ner 2 kg socker. Lägg ca 40 rensade och […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Smaksättningstips

Varje dag bjuder på nya möjligheter att använder örter. Lita på dina sinnen. Dofta, smaka och prova dig fram. Eva Olsson, som driver Österlenkryddor, tycker att när vi ger oss tid att ta in en doft och smak från en ört är det som om den vill berätta var den kan passa in. Efter att […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Örtbröd i olika former

Detta är ett bra basrecept som går att att baka ut på en mängd olika sätt. Portionsbröden blir en hel liten måltid bredda med färskost med örter och fyllda med sallad , tomat, skinka och ost – perfekt för stranden eller sommarpicknicken! Receptet ger fyra rejäla baguetter, två flätade bröd eller tolv rektangulära portionsbröd. 50 […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Snurror med örter, ost och skinka

Snurrorna är utmärkta picknickbröd att servera till en sallad. Fyllningen med rökt eller lufttorkad skinka gör dem också goda att servera till tomat- eller champinjonsoppa. Det blir 15 snurror av receptet. Det är Eva Olsson på Österlenkryddor som har delat med sig av detta perfekta semesterrecept. 25 g jäst 3 dl vatten 1 tsk salt […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

En ljuvlig klick smör…

Ibland är det enkla det godaste. En klick kryddsmör kan förhöja smaken på de flesta maträtter. Jag har nyligen upptäckt kryddan libbsticka vid ett besök på Österlenkryddor och det blandat med smör är alldeles utsökt till kokt färskpotatis. Så enkelt och så gott. Prova! Örtsmör 100 g smör blandas med 3-4 msk färska örter eller […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Såsen som gör susen

Visst är det så att det många gånger är såsen som gör hela middagen? Till grillat och annan sommarmat passar just kalla såser och röror extra bra. Här kommer några av våra favoriter. Tänk på att de flesta kalla såser smakar ännu bättre om de får stå och mogna några timmar i kylskåp. Rabarberchutney Den […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Lavendelglass

Kanske är lavendel en ny smaksättare för dig men vi rekommenderar starkt att du provar Österlenkryddors lavendelglass. Och visst är det kul att upptäcka nya smaker? I strut, i höga tjusiga glas eller på tallrik. Lavendelglassen smakar lika fantastiskt i vilken omgivning som helst. Det här receptet ger en rejäl skål glass på 2 ½ […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Rabarbersnaps – en primör på flaska

En av våra älskade primörer, rabarbern, ger en mycket god och vacker snaps. Smaken och doften av den syrliga rabarbern är frisk och vårlig. Tjusningen är att bara använda de späda stjälkarna på våren. Ett tips är dock att sätta ett par satser. Detta är en snaps som kommer att röna stor uppskattning i bekantskapskretsen! […]

Läs mer Kommentarer { 2 }

Njut ett gott tilltugg

Varmare tider och vi äter plötsligt en annan typ av mat. Och på ett annat sätt. Flera små rätter kan gärna ersätta en hel färdig måltid. Ett tilltugg som passar såväl före maten, när man t ex står och väntar på att grillen ska bli klar, som till maten är ett gott nygräddat bröd med […]

Läs mer Kommentarer { 0 }