Tag Archives | Nya nordiska köket

Högrev med morotspuré och rödlök i granskottsvinäger

Förr lagade man mycket mat genom olika sorters långkok. Sedan övergick styckningsdetaljen högrev till att allt oftare bli nermald till färs. Tack och lov är trenden återigen att låta maten få lång tillagningstid. I det här receptet ingår granskottsvinäger. Om du vill använda det istället för vitvinsvinäger så tänk på att den behöver en vecka […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Äpple- och enbärssill

Margareta bjuder på äpple- och enbärssill Sillinläggningar går att variera i det oändliga och det är kul att prova sig fram och hitta sina egna. På hösten när äpplena har mognat är det trevligt att använda dem tillsammans med sillen. Lag 1 dl ättika (12%) 2 dl vit sirap 0,5 dl gin 2 msk enbär […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Halstrad gös med inkokta primörer à la grecque

Gös är en uppskattad insjöfisk i Norden och är besläktad med aborre. Den har ett fast och magert kött och smakar bäst på hösten och vintern. Det här receptet på halstrad gös med inkokta primörer kommer från Peter Skogström. Han lyckas kombinera Nordens smaker med internationella influenser på bästa sätt. 6 portioner 1 aubergine 1 […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Nordisk mat lockar

En sann kärleksförklaring till den nordiska maten Nordisk matlagning är i ropet och många hävdar att den rent ut av är bäst i världen. Och visst är det något oerhört sympatiskt med att inte gå över ån efter vatten för att hitta nya smaker när vi har så många fantastiska råvaror vars smak utvecklas i […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Hej Margareta Schildt Landgren!

Du kommer ut med två nya böcker i år; boken Lagom Svenskt kommer nu i april och Nya nordiska köket fram på höstkanten. – Vad är det som är så speciellt med det nordiska köket? Det nya nordiska köket innebär för mig att man lagar mat efter säsong av i huvudsak närproducerade varor med en […]

Läs mer Kommentarer { 0 }