Tag Archives | Niclas Wahlström

Saltinbakat hjortinnanlår

Saltinbakat hjortinnanlår är ett härligt sätt att ta tillvara hjort. Serveras med fina rotfrukter och sallad. Till 4-6 personer 2 medelstora orange morötter 2 gula morötter 2 lila morötter 1 gulbeta 1 polkabeta 1 stor jordärtskocka 1 dl vinäger 2 dl olivolja 2 msk hackade skalade hasselnötter 1 knippe gräslök salt och peppar Hel hjortstek […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Kryddig carpaccio på oxfilé

Carpaccio är ursprungligen en italiensk rätt som äts i början av måltiden. För att enkelt servera en carpaccio i fina skivor kan du frysa köttet inlindat i plastfolie. Sedan skär du lätt det halvtinade köttet i tunna fina skivor. Till 4 personer 400 g oxfilé av mittbiten 4 timjankvistar 1/4 tsk torkad chiliflingor 1/4 tsk […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Asiatiska revbensspjäll med päronsallad

Asiatiska revbensspjäll med päron- sallad är en mycket god rätt som passar extra bra att göra när man har fläsk över från en middag eller från julbordet. Eller varför inte bara när man är sugen på något otroligt gott? Till 4 personer 1 kg färdigstekta revbensspjäll Marinad 3 msk ketjap manis 3 msk hoisinsås 2 […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Helstekt oxfilé med pommes och linsragu

Är du sugen på att planera en riktig festmiddag? Den härliga rätten helstekt oxfilé med pommes och linsragu har länge varit en självklarhet på finmiddagarna, och det av goda skäl. Det är de rutinerade stjärnkockarna Gert Klötzke och Niclas Wahlström som komponerat rätten. Välj din oxfilé med omsorg och vi kan lova att du kommer […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Allt för det bästa köttet!

För dig som är matintresserad och uppskattar kött – det här är boken för dig! Två av Sveriges främsta kockar Gert Klötzke och Niclas Wahlström har gett ut ett riktigt praktverk: Bra kött med underrubriken från nos till svans (Bonnier fakta, 2014). Jag kan lova att du kommer vilja äga den! Måltidsakademin uttryckte det så […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Rödvinssås

En klassisk vällagad rödvinssås av stjärnkockarna Gert Klötzke och Niclas Wahlström som är väl värd lite extra pyssel. Utgå från en bra mörk buljong. Det går utmärkt att blanda olika mörka buljonger för att få ett större smakspektrum, till exempel mörk kalvbuljong, mörk oxsvansbuljong och rostad kycklingbuljong tillsammans. Välj ett gott rödvin med mycket smak […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Trippeltillagad pommes frites

Trippeltillagad pommes frites är en lite komplicerad tillagning som är väl värda att vänta på – krispiga på utsidan och krämiga på insidan. Hemligheten är att hitta en bra potatis som inte innehåller så mycket vätska. Fettet som du friterar i kan vara tille xempel friteringsolja, rapsolja, jordnötsolja, ankfett eller liknande. Det viktiga är att fettet […]

Läs mer Kommentarer { 0 }