En riktig gulaschsoppa ska göras på högrev. Jag har visserligen tidigare gjort framgångsrika försök på färs men en gång högrev alltid högrev! Gremolatan hör väl egentligen till osso bucon, men ingen kan bli besviken på dess besök här! Kan med fördel göras dagen innan. 700–800 g högrev 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor 2 röda paprikor […]
Tag Archives | Monica Ahlberg

Svampsoppa med focaccia
En svampsoppa med hela svampar. Underbart god och du kan välja vilka svampar du vill – alla svampar passar här! 1 stor schalottenlök 2 msk smör till grytan 5 dl blandad svamp, t ex trattkantareller, shiitake, kastanjechampinjoner 8 dl vatten 1 tärning mörk oxbuljong 2 dl vispgrädde 1 dl crème fraiche 1/2 msk soja 5 […]

Soppa med tillbehör
Är soppor underskattade? Ja, skulle jag och Monika Ahlberg svara. Soppor är goda, lättlagade och sällan dyra rätter och dessutom har de den unika egenskapen att de passar både som förrätt, huvudrätt och efterrätt. Många tycker att soppor är allt för enkel och tråkig mat att bjuda på. Dessutom blir man ju inte mätt. Eller? […]

Rödbetssoppa med getostcrème
Rödbetor passar utmärkt i soppa och getost passar lika utmärkt till rödbetor! 3–5 färska rödbetor (1/2 kg) 2 röda lökar 1 stor morot (ca 150 g) 3 msk smör 12 dl vatten 2 tärningar höns- eller grönsaksbuljongbuljong 3 lagerblad 1 1/2 msk rödvinsvinäger Salt och nymalen svartpeppar Getostcrème 3 stjälkar persilja 100 g getost 2 […]
-
Räkor, räkor, räkor… 29 december, 2020
-
Börja dagen med danska tebröd 28 december, 2020
-
Nyårsmiddag: Hälleflundra med hummerkokt blomkål och hummersmörsås 26 december, 2020
-
Grönkålspaj med västerbottenost 11 december, 2020
-
Helgfrukosten är räddad med ljuvlig shakshuka 8 december, 2020
-
Vi firar våffeldagen – vinn ett våffeljärn! 6 mars, 2015
-
Världens godaste knäckebröd? 20 september, 2013
-
Vinn boken Veckans favoriter! 17 oktober, 2014
-
Grattis! Du vann ”Soppa med tillbehör”! 20 november, 2013
-
Akvavit på tre sätt 6 december, 2013
-
Martin Gustafsson: Tack för receptet - Ta mindre smör och jäst ...
-
Cecilia Azelius: Hej Clara Lisa Förare Winbladh använder 1 1/2 bu...
-
Clara Åhlvik: Fråga - är det en och en halv burk sötad konden...
-
Andreas: Detta är en fantastisk efterrätt! Har ännu bara...
-
Pernilla Jonsson: Hej Marina, vad vill du veta mer om? :) Hjälper d...