Tag Archives | Mikael Axell

Köttfärslimpa på vildsvinsfärs

Baconlindad köttfärslimpa fylld med kantareller och porter med pressad potatis och senapsgräddsås I den här köttfärslimpan har vi klätt den ugnsfasta formen med bacon och valt att blanda i kantareller. Det går självklart att blanda i vilken svamp som helst, valet är fritt och man tar den svamp man har tillgång till. 4 personer 500 […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

En riktig chili!

Vildsvinschili med choklad, jalapeño och gurksalsa I Sverige har den mexikanska chilin försvenskats genom att vi använder oss av köttfärs istället för en hel bit kött. I detta recept kokar vi en chili så som sig bör, som den tillagas i Centralamerika. Man låter köttet koka långsamt och länge och så avslutar man med choklad […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Laga vilt – Vildsvinsgryta ”Boeuf Bourguignon”

Vildsvinsgryta ”Boeuf Bourguignon” med potatisstomp är ett av restaurangparets och författarna Frida Ernsth och Mikael Axells favoritrecepet. Första gången de lagade denna klassiska rätt satt de och överöste grytan med superlativer, och då skötte den sig helt själv. Se bara till att grytan får koka varsamt och försiktigt under lock den tid den behöver så […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Vildsvin – från tryne till svans

Vildsvin – från tryne till svans Kanske är det inte bara jag som känner en skräckblandad förtjusning inför de stora vildsvinen som nu är en naturlig del i vårt svenska landskap. Stora ruggiga men samtidigt så söta. Hopplösa ”grävmaskiner” som plöjer upp trädgårdar och skogspartier. Förfärliga att få på motorhuven. Vad man än tycker om […]

Läs mer Kommentarer { 0 }