Tag Archives | Matens makt

Risotto med kantareller

I kapitlet ”Europeiska öden och äventyr” i Leif Mannerström och Britt-Marie Mattssons nya bok Matens makt (Norstedts, 2016) hittar vi detta recept på risotto med smörstekta kantareller. Läs mer om boken här på Smak för Mat. RISOTTO MED SMÖRSTEKTA KANTARELER 4 dl avorioris 1 liter god buljong, t.ex. kyckling- eller grönsaksbuljong 2 dl god olivolja 50 g smör 200 […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Lingonparfait

Detta recept på lingonparfait är hämtat ur Leif Mannerström och Britt-Marie Mattssons bok Matens makt (Norstedts, 2016). Receptet återfinns i kapitel Sverige FÖR KUNG OCH FOSTERLAND. Läs mer om boken Matens makt här på Smak för Mat. LINGONPARFAIT BOTTEN ca 30 pepparkakor 100 g smör PARFAIT 1 dl florsocker 4 äggulor 1 dl vatten ½ vaniljstång 3 […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Matens makt

De två vännerna Leif Mannerström och Britt-Marie Mattsson, han krögare med ett flertal kokböcker bakom sig, hon utrikesreporter med många års erfarenhet, har slagit sina kloka huvuden ihop och skrivit  Matens makt (Norstedts, 2016). Här minns de viktiga händelser runt om i världen under vitt skilda tidsepoker, där maten och drycken ibland haft en avgörande betydelse. Boken är en kombination av kokbok […]

Läs mer Kommentarer { 0 }