Tag Archives | Maria Zihammou

Fantastisk fiskbiffar

Om du inte har provat förut tycker jag verkligen att du ska testa att göra egna fiskbiffar. Mycket lättare än vad det ser ut – och jättegott!   4 personer, ca 45 minuter 400 g benfri sejfilé 400 g benfri laxfilé 2 kokta potatisar 2 msk finhackad persilja 1 msk finhackad gräslök skal och pressad […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Vardagsmaten ska vara lättlagad – och god!

De flesta måltider vi lagar är vardagsmat. Och inte så sällan tryter inspirationen när man kommer hem och ska fixa något snabbt. Som helst ska smaka gott och vara hyfsat hälsosamt. Kanske är det därför som det finns så många kokböcker på just temat vardagsmat. Maria Zihammou, som tidigare gett ut boken Fransk bistro, är […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Ostron på fyra sätt à la Maria Zihammou

Den 7 september firar vi ostrondagen. Kan detta göras på ett bättre sätt än att själv inmundiga dessa havets läckerheter? Hur ska ostronen då helst ätas? Många är vi väl som ”bara” pressar lite citron eller Tabasco på ostronet. Inte fy skam, men våga något nytt. Här serveras fyra nya såser/tillbehör till ostronen. Recepten är hämtade […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Fisk med sardellröra – poisson à l’anchoïade

Hur gott är fisk med sardellröra? Prova! Du kommer inte ångra dig. Anchoïade är en salt och god sydfransk sardellröra som är toppen att doppa råa grönsaker i. Ofta kan man få den till ett glas pastis innan maten. Här lagar Maria Zihammou den till fisk med tomater och fänkål. 4 personer Anchoïade 1 burk sardeller 5 […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Lammrack med basilikasås – côte d’agneau et pistou

Lammrack med basilikasås Tänk dig ett riktigt saftigt kött som smälter i munnen. Och till det pistou – en aromatisk örtig röra med färsk basilika, vitlök och riktigt god olivolja. Ratatouille är toppengott till – ett giftermål som smakar Provence. Tack Maria Zihammou för att du delar med dig av ditt recept! 4 personer 2 […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Pain bagna – utflyktsmacka med tonfisk och grönsaker

Pain bagna är en härlig utflyktsmacka med tonfisk och grönsaker. Här är mackan allt i ett. Receptet kommer från Maria Zihammou och hennes bok Fransk bistro. Maria berättar att när hon och hennes mamma var i Nice köpte de pain bagna från ett stånd nära stranden – urgröpa vita bröd fyllda med en sallad på tonfisk, […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Fransk mat när den är som bäst

Jag håller i min hand en mycket trevlig kokbok; Fransk bistro av Maria Zihammou (2013, Bokförlaget Semic). Jag har sedan länge varit mycket förtjust i det franska köket och den här boken är en härlig påminnelse om hur lättillgängligt det är. Många tror att fransk mat handlar om kökskonster på hög nivå men i Franska […]

Läs mer Kommentarer { 0 }