Tag Archives | Maria Blohm

Börja dagen med danska tebröd

Finns det något bättre än att få nybakade bröd till frukost på helgen? Det som är så bra med detta recept på danska tebröd är att i princip allt arbete görs kvällen innan. Det enda som krävs på morgonen är att pensla bröden och sen skjuts in i ugnen! Danska tebröd är fantastiskt goda och […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Brödkakor

Detta recept på brödkakor kommer från Maria Blohms kokbok Alla kan baka, som vi recenserat här på Smak för mat, (Massolit förlag, 2016). Alla som bor på landet verkar baka brödkakor (jag hör det på alla mina kurser), det är en riktig klassiker. Helst ska de bakas i vedeldad ugn, men har man inte tillgång till det […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Baka kavring – en svensk klassiker

Få bröd kan väl anses vara mer svenska än kavring. Ett sött, mjukt bröd som passar perfekt till frukosten.   2 st 400 g kall mjölk 20 g färsk jäst 50 g neutral olja (t.ex. rapsolja) 100 g mörk sirap 300 g fint rågmjöl 350 g vetemjöl special 2 ½ tsk salt 2 msk malda brödkryddor […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Alla kan faktiskt baka!

Kan alla baka? Ja, i alla fall enligt ”brödnörden” Maria Blohm. Hon har nyligen gett ut en kokbok med just detta budskap: Alla kan baka (Massolit Förlag, 2016). Här får vi massor av matnyttiga råd och tips om hur vi bäst lyckas med vårt brödbak. Maria Blohm inleder med att förklara hur och varför bröden reagerar på olika sätt. Vilken effekt […]

Läs mer Kommentarer { 0 }