Tag Archives | Marco Manieri

Rödbetsrisotto

Denna färgglada risotto är hämtad ur Marco Manieris kokbok ”Italienska för nybörjare” som vi tidigare har skrivit om här på Smak för mat. Marco Manieri rekommenderar carnaroliris till risotton, men det går även bra med aborioris. Rödbetsrisotto Jag tycker rödbetor och parmesan är en gjuten kombination, så varför inte göra en rödbetsrisotto? Det blir både […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Risotto Milanese

Risotto Milanese Detta recept är hämtat ur Marco Manieris bok ”Italienska för nybörjare”. När man ska tillaga risotto är det viktigt att man använder sig av rätt sorts ris. Marco Manieri rekommenderar carnaroliris framför aborioris eftersom det inte blir överkokt lika lätt. Däremot kan det vara lite svårare att få tag på carnaroliriset och då […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Italienska för nybörjare

Italiensk mat är något som de flesta av oss är väldigt förtjusta i. Kanske är det en av orsakerna till varför det finns så många kokböcker på området. Otaliga är kokböckerna med pastarecept efter pastarecept. Och nu har det kommit ytterligare en kokbok om italiensk mat: Italienska för nybörjare av Marco Manieri (ICA bokförlag, 2013). […]

Läs mer Kommentarer { 0 }