Tag Archives | Mannerströms helg

Pilgrimsmusslor à la Mannerström

Bjud på lyxiga pilgrimsmusslor till helgen. Dessa förföriskt goda musslorna är relativt lättlagade och kan serveras såväl till förrätt som varmrätt. Detta recept på sesamstekta pilgrimsmusslor med ingefära och salladslök har en asiatisk touch och är signerat Leif Mannerström. Här gäller det att ta Leif Mannerströms råd på allvar – stek inte musslorna för länge, detta […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Äppelkaka med rosmarin

Ta vara på höstens äpplen och gör en läcker äppelkaka med rosmarin, citron och flingsalt. Leif Mannerström, som är ansvarig för receptet, föreslår att man som alternativ kan steka äppelklyftorna i smör, kanel, socker och lite calvados först. Servera sedan den goda äppelkakan med en hemlagad vaniljsås.   INGREDIENSER 4-6 portioner 6 äpplen smör till […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Äntligen, Mannerströms helg!

En av dignitärerna i svensk matlagning, Leif Mannerström har i höst utkommit med ytterligare en kokbok,  Mannerströms helg (Norstedts förlag, 2015). Till skillnad mot många av hans tidigare kokböcker så har denna kokbok inget speciellt tema, förutom att maten ska passa till helgen. Men vad är speciell helgmat? Vissa helger kanske man har middag i goda […]

Läs mer Kommentarer { 0 }