Tag Archives | Mange Schmidt

Kycklingcurry med rotibröd

Detta recept på kycklingcurry med rotibröd är signerat Mange Schmidt.   På öarna i Karibien är det väldigt vanligt med rotibröd fyllda med diverse ”curried” mat, det vill säga grytor och grönsaker tillagade med typiska kryddblandningar. Är man hardcore så gör man en getcurry, men i detta recept håller vi oss till kyckling. KYCKLINGCURRY 1 […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Adanaspett

Här är ett recept på Adanaspett av Mange Schmidt. Receptet är hämtat från hans bok Street Food en introduktion, (Bonnier Fakta, 2014).   På K-Amida’skolgrill på Kungsholmen i Stockholm serveras det otroligt goda rätter från Mellanöstern. Min favorit och tillika deras storsäljare är Adanaspett med tillbehör. Jag är en återkommande gäst och inför denna bok snackade […]

Läs mer Kommentarer { 0 }