Tag Archives | Lisa på landet

Brownies med tidernas godaste chokladkräm och nötter

Det finns brownies och det finns brownies… Vissa bakverk återvänder man alltid till. Kanelbullar, spröda småkakor och inte minst brownies. En brownie med en kula glass eller vispad grädde är dessutom en perfekt dessert. Det här är en superlyxig variant med trippelchoklad OCH chokladkräm! Men vill du hoppa över krämen så går det så klart jättebra. […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Lammlasagne med fetaost, örter och citron

Ett sätt att njuta av den goda lammfärsen är att laga lammlasagne med fetaost, örter och citron. Lammfärs kan vara lite krångligt att få tag på men bor i du i närheten av Malmö eller Lund beställer du den enkelt på Smak för kött, www.smakförkött.se. 4 portioner ca 20 minuter + ca 45 minuter i […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Klassisk romtopf

Romtopf är ett perfekt sätt att ta tillvara bär och frukter i takt med att de mognar. Gör en bas som du sedan bara fyller på under tiden som säsongen går. Stenfrukter som körsbär, bigarråer, persikor, aprikoser och plommon passar bra, men jordgubbar och björnbär kan också fungera. 1 stor glasburk (ca 8 portioner) 1 vaniljstång 5 […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Drömmen om livet på landet

Att kunna laga maten på grönsaker som man själv odlat, med ägg från höns på gården eller på lamm som du själv fött upp är en dröm för många. För visst är det något speciellt med att vara mer eller mindre självhushållande? Att veta var maten du stoppar i dig kommer ifrån. Lisa Lemke är […]

Läs mer Kommentarer { 0 }