Tag Archives | lamm

Lammlasagne med fetaost, örter och citron

Ett sätt att njuta av den goda lammfärsen är att laga lammlasagne med fetaost, örter och citron. Lammfärs kan vara lite krångligt att få tag på men bor i du i närheten av Malmö eller Lund beställer du den enkelt på Smak för kött, www.smakförkött.se. 4 portioner ca 20 minuter + ca 45 minuter i […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Adanaspett

Här är ett recept på Adanaspett av Mange Schmidt. Receptet är hämtat från hans bok Street Food en introduktion, (Bonnier Fakta, 2014).   På K-Amida’skolgrill på Kungsholmen i Stockholm serveras det otroligt goda rätter från Mellanöstern. Min favorit och tillika deras storsäljare är Adanaspett med tillbehör. Jag är en återkommande gäst och inför denna bok snackade […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Lammrack med basilikasås – côte d’agneau et pistou

Lammrack med basilikasås Tänk dig ett riktigt saftigt kött som smälter i munnen. Och till det pistou – en aromatisk örtig röra med färsk basilika, vitlök och riktigt god olivolja. Ratatouille är toppengott till – ett giftermål som smakar Provence. Tack Maria Zihammou för att du delar med dig av ditt recept! 4 personer 2 […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Närproducerat kött av högsta kvalitet – Smak för kött!

Välkommen till Smak för kött som är en annorlunda köttbutik. Vi erbjuder närproducerat kött av högsta kvalitet (nöt, fläsk, lamm,vilt, ungtupp och fina charkprodukter). Beställ i lugn och ro på nätet och vi levererar direkt hem till dig som bor i Lund. Läs mer och tipsa alla matintresserade vänner i Lund! Med tanke på den […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Eva kokar lamm med grönmynta

Ett klassiskt recept på kokt lamm men med en lite ny smaksättning. Eva Olsson på Österlenkryddor berättar att smaksätta med en kombination av sötma och syra har gamla anor. Dillkött finns i alla hennes släktingars gamla handskrivna receptsamlingar. Eva väljer gärna att byta ut dillen mot grönmynta, både i kokvattnet och i såsen. Receptet räcker […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Lammtagine

Aromatiska kryddor, söta frukter och mustigt lammkött blir i det här fallet en suverän gastroresa över Gibraltar-sundet till Nordafrika. Tagine är namnet på den typiska nordafrikanska lergodsgrytan med konformat lock men skulle du mot förmodan inte ha en sådan så går det lika bra med en rejäl kastrull eller gryta. Laga gärna grytan någon dag i […]

Läs mer Kommentarer { 0 }