Tag Archives | Lakrits recept och kuriosa

Pernodflamberade räkor med chili och lakritsrot

Pernodflamberade räkor med chili och lakritsrot är en franskinspirerade favorit för lakritsälskarna Annica Triberg och Annika Wallin. Med räkorna som ett gott matminne från södra Frankrike kom de hem och började experimentera. Nu är de flamberade räkorna en stående favorit, goda som förrätt eller till en lätt lunch. Jätteräkor har länge varit omdiskuterade, men nu […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Lakritsmarmelad

Lakritsmarmelad – en marmelad som inte smakar som andra Hallon, choklad och lakrits är tre smaker som passar oerhört bra tillsammans. Vill du ha mer drag i smaken använder du Tyrkisk peber eller andra hårda saltlakritskarameller. Marmeladen behöver inget syltsocker för att bli fast, den får sin fina konsistens av chokladen när den stelnar. Vill […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Halloncheesecake med vaniljmousse på lakritsbotten

Halloncheesecake med vaniljmousse på lakritsbotten är ett fräscht bakverk som du kan förbereda i god tid. Frisk smak av hallon kombinerad med en fin ton av lakrits gör den till något att längta efter! Ca 8-10 bitar Till bottnen: 300 g chokladöverdragna Bragokex eller liknande 70 g smör, rumsvarmt ca 100 g smält mörk choklad 1–2 […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Färsk pasta med lakritskryddade tomater

Färsk pasta med lakritskryddade tomater är en lika enkel som god pastarätt. Lakritspulver och tomater passar fantastiskt bra ihop, gärna tillsammans med flingsalt och parmesan. Servera som grön rätt eller som tillbehör. Till 4 personer: 400 g färsk pasta olivolja 400 g cocktailtomater, gärna typ Romantica 1–2 vitlöksklyftor 1 gul lök 1 knippa färsk dill […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Lakritsen gör marmeladen

Citronmarmelad med lakrits och vanilj är en blivande favorit för alla som uppskattar engelsk, lite bitter marmelad och som älskar lakrits dessutom. Öka mängden lakritsgranulat om du vill ha ännu mer lakritssmak och tillsätt 1–2 msk vaniljsocker om du vill ha mer sötma. Till ca 5 dl 3 citroner, gärna ekologiska 1 1⁄2 dl vatten 2 […]

Läs mer Kommentarer { 2 }

Lakrits – hetare än någonsin

Lakrits som smaksättare Lakrits är inte bara en klassiker i godispåsen utan har i allt större utsträckningen blivit en spännande smaksättare i mat. Lakritsroten har använts i tusentals år, både som ”tandborste” för att fräscha upp andedräkten och som medicinalväxt. Lakritsroten är en perenn ärtväxt som växer både vilt och odlas runt om i världen. […]

Läs mer Kommentarer { 0 }