Nu är det dags att ta hand om de torkade örterna. I artikeln Skördetid i örtagården finns tips om hur du skördar och torkar sommarens kryddväxter. Allt för att kunna fortsätta njuta av dem under vinterhalvåret! Repa, blanda och skapa När dina skördade örter är riktigt torra är det dags att ta hand om dem […]
Tag Archives | kryddor
Skördetid i örtagården
En sommar med så mycket sol som i år gör dina kryddväxter extra smakrika och därmed till extra stor glädje i köket hela vinterhalvåret. För att du ska få så mycket glädje av dem som möjligt ska jag ge dig lite tips och råd. Den eteriska oljan – växtens själ Jag brukar likna den eteriska […]
Smaksättningstips
Varje dag bjuder på nya möjligheter att använder örter. Lita på dina sinnen. Dofta, smaka och prova dig fram. Eva Olsson, som driver Österlenkryddor, tycker att när vi ger oss tid att ta in en doft och smak från en ört är det som om den vill berätta var den kan passa in. Efter att […]
Falso Conejo – falsk kanin
Falso conejo, av Maria Elena Quiroga, 4-6 portioner Ingredienser: 3 gula lökar 1 msk paprikapulver 1⁄2 tsk spiskummin 1 tsk chilipulver 1 tsk oregano 1⁄2 tsk svartpeppar 1 tsk salt 2 vitlöksklyftor 250 g gröna ärtor 1 burk krossade tomater 5 dl vatten 750 g oxkött 2 dl ströbröd olja att steka i Finhacka löken […]
- Rödbetssnurror – perfekt på utflykten 1 januari, 2024
- Vem kan motstå pilgrimsmusslor? 28 december, 2023
- Halstrad gös med inkokta primörer à la grecque 28 december, 2023
- Råstekt hummerstjärt en riktigt lyxig förrätt 25 december, 2023
- Börja dagen med danska tebröd 14 december, 2023
- Vi firar våffeldagen – vinn ett våffeljärn! 6 mars, 2015
- Världens godaste knäckebröd? 20 september, 2013
- Grattis! Du vann ”Soppa med tillbehör”! 20 november, 2013
- Vinn boken Veckans favoriter! 17 oktober, 2014
- Saffran- och koriandersnaps 30 november, 2013
- Martin Gustafsson: Tack för receptet - Ta mindre smör och jäst ...
- Cecilia Azelius: Hej Clara Lisa Förare Winbladh använder 1 1/2 bu...
- Clara Åhlvik: Fråga - är det en och en halv burk sötad konden...
- Andreas: Detta är en fantastisk efterrätt! Har ännu bara...
- Pernilla Jonsson: Hej Marina, vad vill du veta mer om? :) Hjälper d...