Tag Archives | Kristina Eriksson

Thailändska fläskfärsbullar i sweet chiliwok

Detta frestande recept på thailändska fläskfärsbullar av Kristina Eriksson är hämtat ur hennes kokbok Mammas köttbullar och femtio andra färsrätter, (Bokförlaget Semic, 2014). Själv skriver hon så här om rätten: Oj oj oj, det här är gott! Söt sweet chilisås med salta och lite heta fläskfärsbullar och cashewnötter – det är mat som gör mig glad. Efter […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Lax- och torskbiffar med koriander

  Detta recept på lax- och torskbiffar med koriander och pumpapuré har vi hämtat från Kristina Erikssons trevliga kokbok Mammas köttbullar och femtio andra färsrätter (Bokförlaget Semic, 2014). Här har Kristina Eriksson smaksatt fiskfärsen med kräftstjärtar, koriander, mynta och ingefära. Hon ger rådet att tillsätta så lite potatismjöl som möjligt i biffarna, annars finns det risk att […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Wallenbergare på italienskt vis

Säger jag Wallenbergare så tänker nog de flesta på kalvfärsbiffar som serveras med ärtor och potatimos. Så serveras det ju för det mesta i våra svenska hem. Men Kristian Eriksson har i sin kokbok Mammas köttbullar och femtio andra färsrätter, (Bokförlaget Semic, 2014), dristat sig till att modifiera receptet lite. Hon har gjort de klassiska Wallenbergarna […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Räk- och laxbomb med wasabismak

Räk- och laxbomb är en smörgåstårta fylld med smaker som wasabi, sojabönor och gravad lax och sedan toppad med massor av räkor. Sojabönor är ett ganska nytt livsmedel här i Sverige och hittas numera i frysdisken i vanliga livsmedelsbutiker. De behöver inte förvällas före användning, men ibland säljs de i sin bönskida och ska då […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Vegotårta med aubergineröra, soltorkade tomater och oliver

Vegotårta med aubergineröra, soltorkade tomater och oliver är en lite annorlunda smörgåstårta. Och överraskande god! Den fylliga men lite syrliga smaken av aubergineröra, soltorkade tomater, oliver och Crème bonjour med vitlökssmak gör den här vegosmörgåstårtan till något utöver det vanliga. Du kommer inte bli besviken. 16 skivor lite grövre formbröd, t.ex. Rasker, eller vanligt formbröd […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Smörgåstårta i olika former

Det finns väl knappast någon som inte smakat smörgåstårta. Denna ljuvliga blandning av bröd, lax, salta charkuterier, krämiga röror och bröd – lager på lager. Ett tag var det var det ett stående inslag vid varje svenskt årsmöte i idrotts- eller bostadsföreningen, på konfirmationen eller studentfesten. Jag har själv ett underbart matminne från en helkväll […]

Läs mer Kommentarer { 0 }