Tag Archives | koriander

Chili på högrev och kallrökt fläsk

Högrevschili för mörka dagar Ett härligt långkok på tacksam högrev. Den här typen av köttgryta är suverän då den passar lika bra som festrätt såväl som vardagsmat. Receptet är för 4 personer men dubblera gärna det och frys in så har du perfekt lunchmat för veckan. Tänk på att välja högrev och kallrökt fläsk av hög […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Thailändska laxburgare med sesammajo

Det finns vissa smaker som man aldrig kan få nog av. Vi pratar till exempel om lax, lime, sesamolja och chili! Här bjuder husmorsorna Emma Hamberg och Anette Rosvall på ett suveränt recept på thailändska laxburgare med sesammajo. 400 g lax 1 1⁄2 röd chilifrukt 2 äggulor 1⁄2 dl ströbröd rivet skal och saft från […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Salsa fresca – ett gott grilltillbehör

Salsa fresca är söt, het, krämig och syrlig i en enda tugga. En salsa som passar perfekt till lax, skaldjur och kyckling. 4 port 2 dl fryst mango 1 avokado 150 g feta- eller vitost 1 strimlad salladslök 1⁄2 hackad röd chili 2 msk hackad koriander rivet skal och saft av 1 lime 1 krm […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Chilidipp med jordgubbar

Chilidipp med jordgubbar är en somrig och spännande kräm med jordgubbar och koriander. God till grillad kyckling och lax. 4 port 200 g färskost naturell 1⁄2 finhackad röd chili 1⁄2 dl hackad koriander 1 dl hackade jordgubbar Rör ihop alla ingredienser i en skål. Servera på crostini eller salta kex. Receptet kommer från boken Grilltillbehör […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Kryddiga sockerärtor

De här små goda kryddiga sockerärtorna passar antingen som en sidorätt eller som ett gott mellanmål. Receptet är komponerat av Erica Palmcrantz Aziz och kommer från boken Mitt nya raw food kök (Massolit förlag, 2014). Läs gärna mer om boken i Vad är raw food? 4 dl sockerärtor Marinad: en nypa salt 3 msk olivolja 1 […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Asiatiska revbensspjäll med päronsallad

Asiatiska revbensspjäll med päron- sallad är en mycket god rätt som passar extra bra att göra när man har fläsk över från en middag eller från julbordet. Eller varför inte bara när man är sugen på något otroligt gott? Till 4 personer 1 kg färdigstekta revbensspjäll Marinad 3 msk ketjap manis 3 msk hoisinsås 2 […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Kycklinglårfilé med chimichurri

Kycklinglårfilé med chimichurri är en vardagsrätt med lite sting i. Dock inte mer än att den funkar för hela familjen. Dessutom lagar du den på 30 minuter. Helt perfekt mitt i veckan. Receptet kommer från boken Veckans favoriter – middag på bara 30 minuter av Sara Begner (Norstedts, 2014). Läs mer om boken i Hej vardag! 4 portioner […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Tartar på rimmad salmalax – vilken lyx!

Grov tartar på rimmad salmalax med färska räkor, ingefära, koriander och krispiga grönsaker Om det är någon lax som passar för en tartar så är det verkligen salmalax! Detta är en fräsch rätt med smak av Asien. Tänk bara på att läsa igenom receptet innan du sätter igång. Tapiokan behöver sin illa tid. Är du […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Akvavit på tre sätt

Aqua Vitae – livets vatten. Ett sätt att krydda brännvin med frökryddor av olika slag. Akvavit är namnskyddat av EU genom en förordning som reglerar smaksättningen. Minst en av kryddorna kummin och dill måste ingå för att det kryddade brännvinet ska få kallas akvavit. Gemensamt för akvavitkryddorna är deras matsmältningsfrämjande verkan. Om fänkål kan man […]

Läs mer Kommentarer { 2 }

Lammtagine

Aromatiska kryddor, söta frukter och mustigt lammkött blir i det här fallet en suverän gastroresa över Gibraltar-sundet till Nordafrika. Tagine är namnet på den typiska nordafrikanska lergodsgrytan med konformat lock men skulle du mot förmodan inte ha en sådan så går det lika bra med en rejäl kastrull eller gryta. Laga gärna grytan någon dag i […]

Läs mer Kommentarer { 0 }