Tag Archives | kapris

Potatissallad är det perfekta tillbehöret

Krämig potatissallad med yoghurt, kapris och dijonsenap är ett suveränt tillbehör på buffébordet! Den här goda varianten har Jennie Benjaminsson och Stina Patetsos komponerat. Receptet är för 12 personer men går lätt att halvera eller dubbla. 12 portioner 2 kg små delikatesspotatisar 1 gul lök 1/2 kruka bladpersilja 1 dl små kapris 1 dl majonnäs 1 […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Smörstekt torsk med ägghack

Jag kan bara instämma när kokboksförfattaren Lisa Lemke utropar: Det är inte svårt att laga fisk. Basta! Åtminstone inte om man använder bra råvaror och följer hennes tokenkla recept. Det här är nämligen en stekpannerätt som det ska mycket till för att misslyckas med. Här serverar hon fisken tillsammans med ett riktigt gott bröd som […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Pasta alla puttanesca

En klassisk pastarätt som enligt kokboksförfattaren Lisa Lemke sägs ha kommit till bland anställda på 50-talets italienska statliga bordeller, där man mest bara hade konserver att tillgå. Pasta alla puttanesca betyder just ”skökans pasta”. Lisa Lemke berättar att oliver, sardeller, kapris och krossade tomater har kommit att bli säkra stapelvaror hos henne. I det här […]

Läs mer Kommentarer { 0 }